Karolina Miramadi valde att satsa på en egen fastighetsförmedling.
Hanna Eriksson

Mäklare på het marknad

Affärsliv24.
Karolina Miramadi lämnade Umeå och en het bostadsmarknad för en ännu hetare. Nu är hon en av mäklarna bakom en fastighetsförmedling som snabbt blivit en av de marknadsledande i Malmö.
Roland Edlund
Publicerad 22 oktober 2013 kl. 04:54

Tillsammans med sin man Magnus Miramadi och 30 medarbetare driver hon MOHV fastighetsförmedling med kontor i Malmö, Lund och snart Helsingborg. På sikt kanske de även etablerar sig i Umeå.

Karolina Miramadi, som hette Larsson i efternamn när hon bodde i Umeå, har varit mäklare sedan 2001. Sin karriär som mäklare började hon i Stockholm och på Erik Olsson fastighetsförmedling.

- 2006 flyttade jag och min man ner till Malmö för att få igång ett nyöppnat kontor inom samma företag som vi jobbade på i Stockholm. Vi trivdes i Skåne och plötsligt dök möjligheten upp att bli franchisetagare på Fastighetsbyrån i Malmö. Men drömmen fanns kvar om ett helt eget varumärke och helt fria tyglar. Därför valde vi 2012 att sadla om och skapa MOHV Fastighetsförmedling.

Karolina Miramadi beskriver starten av den egna fastighetsförmedlingen som nervös och många tyckte att satsningen var vågad.

- Marknaden i Malmö hade varit osäker sedan 2008 och antalet osålda bostäder var högt, vilket innebar dåliga tider för mäklarföretagen i regionen. Man kan sammanfatta det första året med blod, svett och tårar för alla inblandade.

På mindre än tolv månader blev MOHV en av de marknadsledande mäklarfirmorna i Malmö där återhämtningen varit mycket stark.

I somras berättade Mäklarstatistik att prisuppgången på bostadsrätter i centrala Malmö, som började vid årsskiftet, har fortsatt under hela våren. Orsaken till den starka utvecklingen är det fortsatt låga bostadsbyggandet i kombination med stark efterfrågan. Priserna i centrala Malmö har stigit mer än övriga landet.

Den positiva utvecklingen understryks av Karolina.

- I dag ser det ljusare ut med fler köpare ute på visningarna och fler avslutade försäljningar.

Vad känner du till om bostadsmarknaden i Umeå?

- Det känns som en stabil bostadsmarknad. Vad jag förstår har priserna i Umeå stått sig bra även när det blåste kalla vindar i övriga Sverige. Som Norrlands huvudstad med en ökad inflyttning varje år tror jag att bostadsmarknaden kommer att ha en positiv utveckling.

- Man känner Umeås framåt-anda i alla nya byggprojekt, jag känner knappt igen mig när jag är på besök. Det kommer att bli spännande att uppleva Umeå under kulturhuvudstadsåret 2014.

Har MOHV planer på att expandera norrut och etablera sig i Umeå?

- Det vore kul. Vi tar ett steg i taget och låter Ikea landa först.

Annons
FÖLJ ÄMNEN
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten