Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

De öppnar fiskaffär med servering i Väven

Publicerad 4 september 2015

Affärsliv24. Inom kort öppnar en ny fiskbutik med saluhallskänsla i Umeå. Det är en 20 år gammal dröm som går i uppfyllelse för några av männen bakom nyetableringen, däribland Gunnar Asplund som sedan tidigare driver Kvarken Fisk i Rovågern.

– Egentligen har vi nog funderat på det här i 20 år, säger Asplund.

– Jag driver ju sedan tidigare krog och en gårdsbutik ute i Rovögern och det är långt dit på vintern framför allt, så vi har blivit efterfrågade att komma in till stan och ta med sig produkterna. Vi har fått väldigt många sådana förfrågningar, säger Asplund.

Det är tre stycken som står bakom den nya fiskbutiken med matservering. Förutom Gunnar Asplund är det Fredrik Jonsson som också är fiskare och driver Västerbottens Fisk i Holmsund, och Peter Gustavsson som är kock och även tidigare har drivit fiskaffär. Nu öppnar de alltså i Väven i Umeå. Och trion är glada över lokalen. Ungefär 100 kvadratmeter stor blir butiken.

– Det är ju det bästa läget i stan, med ingång både från Storgatan och från Väventorget, säger Asplund.

Idén är en fullskalig fiskaffär med en ordentligt fiskdisk med lokala produkter från norra Kvarken och Västerhavet. Förutom detta blir det lunchservering och eftermiddagsservering med lättare fiskrätter.

– Man ska kunna komma in hit, köpa sin fisk och ta en räkmacka och ett glas vin, eller en rökt sik och en öl. Det blir alltså ingen restaurang utan mer en servering som inspireras av Hötorget, berättar Gunnar Asplund.

Den 28 oktober är det tänkt att fiskbutiken som ännu inte fått något namn ska slå upp portarna. Då kommer det att finnas plats för 20 gäster, både till bords och vid den åtta meter långa fiskdisken som också ska fungera som en bardisk.

Trots öppnandet av restaurangen – något slut för fisket blir det inte. Gunnar Asplund och Fredrik Jonsson kommer att fortsätta fiska och leverera till butiken, där kocken Peter Gustavsson huserar.

ULRICA STRANDBERG
JESSICA WENNBERG

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Ny vd till känt  Umeåbolag

Ny vd till känt
Umeåbolag

Affärsliv24. Efter några tunga år ser den nya vd:n positivt på framtiden. 0

Företag gav  274 jobb i länet

Företag gav
274 jobb i länet

Affärsliv24. – Jag är både glad och stolt, säger distriktschefen. 0

Umeåprofil köper  konkursdrabbat bolag

Umeåprofil köper
konkursdrabbat bolag

Affärsliv24. Dagen innan julafton gick bolaget i konkurs – nu köps det upp av Umeåprofilen. 0

Karriär i Norr