Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Till vänster: Jan-Olof firades med en blombukett med 25 röda rosor. Till höger: Lars Olovson, projektledare, och Jan-Olof Sandberg förbereder årets Stora Nolia.

Han firar 25 år på Nolia

Publicerad 6 oktober 2015

Affärsliv24. Jan-Olof Sandberg, tidigare mässchef och nu HR- och inköpschef på Nolia, firar 25 år på företaget.
– Man inser när man ser sig omkring på yngre kollegor att ja, du var nog inte så gammal när jag började här, säger han och skrattar.

Året var 1990 då Jan-Olof Sandberg började på Nolia. Innan dess jobbade han på Umeå kommun som ansvarig för äldre- och handikappomsorgen i Hörnefors.

– Nolia skulle göra en mässa om barn-, handikapp- och äldreomsorg och frågade mig om jag ville rycka in som projektledare. Jag svarade ja och sedan dess har jag blivit kvar, säger Jan-Olof.

– Men jag tänkte mig noga för innan jag sade upp mig. På den tiden lämnade man inte en fast anställning inom kommunen i första taget, men jag hade jobbat där i femton år så det var nog dags att byta.

Nolia växer och har breddat sin närvaro i Norrland. I dag ägs företaget av Umeå, Piteå och Skellefteå kommuner och flera nya mässor har etablerats.

– Det är väldigt roligt att Nolia driver flera lyckade mässor inom basnäringarna. Skogsnolia är en av Sveriges största i branschen och Euro Mine Expo är en av Europas största gruvmässor.

Han har många trevliga minnen från sin tid på Nolia.

– Jag har ätit lunch med drottning Silvia två gånger och har fått lära känna många duktiga artister och beslutsfattare genom åren. Listan med trevliga minnen är lång.

Framför allt nämner han arbetet med världsutställningen i Hannover år 2000. Då projektledde han, tillsammans med dåvarande vd:n Margaretha Lundquist, arbetet med den svenska paviljongen, då de fem nordligaste länen med 90 olika företag åkte ned.

– Det var en fantastisk upplevelse. Svenska paviljongen hade 147 000 besökare på en vecka, säger Jan-Olof.

Han firades på Nolia i slutet av förra veckan, med en gigantisk blombukett, tal, tårta och presenter.

– Det var jättetrevligt. Nolia är en bra arbetsplats, här finns det många som har jobbat länge. Få säger upp sig härifrån, men eftersom företaget växer så finns det många unga som jobbar här också.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Bilprofil i  Umeå byter jobb

Klart: Bilprofil i
Umeå byter jobb

Affärsliv24. Efter drygt 12 år på bilfirman går profilen vidare mot nya utmaningar. 0

Umeåbolag skapar  snabbaste e-handeln

Umeåbolag skapar
snabbaste e-handeln

Affärsliv24. Två av Umeås prisade startups har skapat en av landets snabbaste sajter för e-handel. 0

Coop köper  Ica-butik i Umeå

Klart: Coop köper
Ica-butik i Umeå

Affärsliv24. Butiken ska ställas om till en Coop på rekordtid. 0

Karriär i Norr