Petter Stordalens hotellkedja Comfort har ändrat frukostvanorna och slutar servera bacon och prinskorv.

Hotell i Umeå har slutat servera bacon till frukost

Affärsliv24.
Petter Stordalens hotellkedja har gjort avsteg från det traditionella frukostutbudet och slutat att servera bacon och prinskorv.
I Umeå finns ett hotell som serverar efter de nya reglerna.
– Vi vill utmana och bryta många av de traditionella hotellreglerna, säger Kenneth Hultgren, kommunikationsrådgivare för Comfort hotellen.
Roland Edlund
Uppdaterad 17 november 2015 kl. 17:04

I Umeå är det hotell Winn som ingår i Comfortkedjan. Reaktionerna från hotellgästerna har inte låtit vänta på sig och det är inte alla som applåderar förändringen. Bacon och äggröra är för många synonymt med hotellfrukost. Nu finns endast äggröran kvar inom nämnda hotellkedja.

– Det är blandade reaktioner. Vissa blir upprörda och vissa har förståelse, säger Ebba Kohl på restaurang Plectrum som sköter frukostserveringen åt Winn.

Hultgren säger vidare att dagens hotellgäster vill ha mer dynamiska produkter anpassade för en vardag som handlar mycket om hälsa och hållbarhet. Därför har Comfort lanserat ett nytt frukostutbud med mer klimatvänliga råvaror och mycket frukt och grönt.

Förutom att följa riktlinjerna från Comfort har frukostrestaurangen i Umeå minskat sitt utbud av flingor och ostar samt slutat med palmolja av miljöskäl.

Världshälsoorganisationen (WHO) skriver på sin hemsida att den senaste IARC-granskningen säger inte till människor att sluta äta processat kött men pekar på att en minskad konsumtion av dessa produkter kan sänka risken för cancer i tjocktarmen.

Hotellkedjan är ensam om att ha tagit bort bacon och prinskorv.

– Vi har inga planer på att följa efter, säger Heidi Wold, kommunikationschef på Scandic hotels Sverige som kommer att förändra sitt frukostutbud på ett annat sätt.

– Vi ska göra en uppdatering för de som vill ha specialkost.

Linus Lagerqvist på hotell Dragonen i Umeå säger att hotellet anpassar sitt utbud efter vad som är efterfrågat.

– Det går mycket bacon, säger han.

Även på Hotell Uman är bacon populär bland gästerna.

– Personligen tycker jag att bacon och äggröra ska finnas i standardutbudet i en hotellfrukost, säger Gunnar Bäckström som driver Uman.

I hotell Winns frukostmatsal är som sagt reaktionerna blandade. Centralt har inte hotellkedjan ännu inte gjort någon mer långtgående utvärdering.

– Då detta är relativt nytt så har vi ännu inte hunnit utvärdera det utan det kommer att få gå ett tag först. Det blir spännande att höra gästernas synpunkter och feedback för att fortsätta utveckla vår frukost, säger Kenneth Hultgren.

Vad tycker du om baconstoppet?

Annons
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten