Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Petter Stordalens hotellkedja Comfort har ändrat frukostvanorna och slutar servera bacon och prinskorv.

Hotell i Umeå har slutat servera bacon till frukost

Publicerad 16 november 2015 (uppdaterad 17 november 2015)

Affärsliv24. Petter Stordalens hotellkedja har gjort avsteg från det traditionella frukostutbudet och slutat att servera bacon och prinskorv.
I Umeå finns ett hotell som serverar efter de nya reglerna.
– Vi vill utmana och bryta många av de traditionella hotellreglerna, säger Kenneth Hultgren, kommunikationsrådgivare för Comfort hotellen.

I Umeå är det hotell Winn som ingår i Comfortkedjan. Reaktionerna från hotellgästerna har inte låtit vänta på sig och det är inte alla som applåderar förändringen. Bacon och äggröra är för många synonymt med hotellfrukost. Nu finns endast äggröran kvar inom nämnda hotellkedja.

– Det är blandade reaktioner. Vissa blir upprörda och vissa har förståelse, säger Ebba Kohl på restaurang Plectrum som sköter frukostserveringen åt Winn.

Hultgren säger vidare att dagens hotellgäster vill ha mer dynamiska produkter anpassade för en vardag som handlar mycket om hälsa och hållbarhet. Därför har Comfort lanserat ett nytt frukostutbud med mer klimatvänliga råvaror och mycket frukt och grönt.

Förutom att följa riktlinjerna från Comfort har frukostrestaurangen i Umeå minskat sitt utbud av flingor och ostar samt slutat med palmolja av miljöskäl.

Världshälsoorganisationen (WHO) skriver på sin hemsida att den senaste IARC-granskningen säger inte till människor att sluta äta processat kött men pekar på att en minskad konsumtion av dessa produkter kan sänka risken för cancer i tjocktarmen.

Hotellkedjan är ensam om att ha tagit bort bacon och prinskorv.

– Vi har inga planer på att följa efter, säger Heidi Wold, kommunikationschef på Scandic hotels Sverige som kommer att förändra sitt frukostutbud på ett annat sätt.

– Vi ska göra en uppdatering för de som vill ha specialkost.

Linus Lagerqvist på hotell Dragonen i Umeå säger att hotellet anpassar sitt utbud efter vad som är efterfrågat.

– Det går mycket bacon, säger han.

Även på Hotell Uman är bacon populär bland gästerna.

– Personligen tycker jag att bacon och äggröra ska finnas i standardutbudet i en hotellfrukost, säger Gunnar Bäckström som driver Uman.

I hotell Winns frukostmatsal är som sagt reaktionerna blandade. Centralt har inte hotellkedjan ännu inte gjort någon mer långtgående utvärdering.

– Då detta är relativt nytt så har vi ännu inte hunnit utvärdera det utan det kommer att få gå ett tag först. Det blir spännande att höra gästernas synpunkter och feedback för att fortsätta utveckla vår frukost, säger Kenneth Hultgren.

Vad tycker du om baconstoppet?

Visa resultat

 

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Nytt på Affärsliv24!

Testa vår nya gratistjänst, där du kan söka fram vilka företag som startats och vilka som gått i konkurs på vald ort. Du hittar söktjänsten i menyn under fliken Konkurser.

Mest läst på Affärsliv24
Handeln ökar  kraftigt i länet

Handeln ökar
kraftigt i länet

Affärsliv24. Störst är Umeå – men starkast ökning står en kranskommun för. 0

ANNONS

Kommunikation som ger förtroende driver affärer

Kommunikationsproffset Lottie Knutsson kommer till Umeå för att berätta om hur det är att kommunicera i full storm, hur man skapar långsiktiga förtroenden och vikten av fingertoppskänsla.

Företagen i Vännäsby  ordnar stor gatufest

Företagen i Vännäsby
ordnar stor gatufest

Affärsliv24. På lördag bjuder företag i Vännäsby in till stor gatufest.  0

Nystartade företag
I samarbete med
Nu får fjällen  sitt första lekland

Nu får fjällen
sitt första lekland

Affärsliv24. Nu byggs det första leklandet i Västerbottens fjällvärld.  0

Karriär i Norr