Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nytt och surrealistiskt mötesrum på Sliperiet

Publicerad 15 december 2015

Affärsliv24. Behöver ett mötesrum bestå av fyra väggar, ett bord och några stolar? Det tycker inte Interactive Institute Swedish ICT som fick en förfrågan av Sliperiet i Umeå om att designa om en av mötesrummen i lokalerna. Ett designteam engagerades och rummet transformerades radikalt, från ett vanligt mötesrum till ett surrealistiskt landskap. Rummet, kallat The Blue Room, har numera blivit en kvalitativ plats för kreativa möten.

Efter att ett tema är satt för det möte som ska hållas i rummet kan upp till sex deltagare kliva in och bli inspirerade av interaktivt ljus, gömda lådor fyllda med specialdesignade verktyg samt ett rörligt tak. Rummet guidar deltagarna genom en process som är designad för att röra dem framåt, och engagera sig med varandra och sitt ämne på ett helt nytt vis. Allt dokumenteras av deltagarna själva i en video, som de kan ta med sig därifrån.

– The Blue Room använder förkroppsligande som en metod för att engagera människor till kreativa möten. Det menas, att sättet som rummet är designat på, tilltalar människors olika sinnen, istället för deras kognitiva egenskaper, säger Ambra Trotto, studieföreståndare på Interactive Institute Swedish ICT i Umeå.

Färdigställandet av rummet pågår i denna stund, och rummet har premiär inom kort. Det kommer då också vara möjligt att boka.

Rummet designas och byggs av Interactive Institute Swedish ICT tillsammans med två studenter i industridesign, Dorothé Smit och Philémonne Jaasma, från Eindovens tekniska universitet, under ledning av Ambra Trotto.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Bilprofil i  Umeå byter jobb

Klart: Bilprofil i
Umeå byter jobb

Affärsliv24. Efter drygt 12 år på bilfirman går profilen vidare mot nya utmaningar. 0

Umeåbolag skapar  snabbaste e-handeln

Umeåbolag skapar
snabbaste e-handeln

Affärsliv24. Två av Umeås prisade startups har skapat en av landets snabbaste sajter för e-handel. 0

Coop köper  Ica-butik i Umeå

Klart: Coop köper
Ica-butik i Umeå

Affärsliv24. Butiken ska ställas om till en Coop på rekordtid. 0

Karriär i Norr