Fredrik Jonsson och Robin Karlsson.
Foto: PER A ADSTEN

Rökeri bygger ut och lanserar nya produkter

Affärsliv24.
Vindelns Rökeri bygger ut och investerar i både anläggning och maskiner.
– Vi har en hel del på gång, det känns fantastiskt roligt, säger Robin Karlsson, som äger bolaget med Fredrik Jonsson.
Elin Olsson
Publicerad 26 januari 2016 kl. 06:30

Robin och Fredrik köpte Vindelns Rökeri år 2012. Då var det fyra anställda i bolaget, men i dag har personalstyrkan flerdubblats.

– I dag är vi elva anställda och produktionstakten har ökat väsentligt. Vi är i behov av större lokaler och bättre flöde i produktionsapparaten, säger Robin.

Just nu pågår etapp 1 i utbyggnadsfasen, där man bygger renodlade produktionsytor med nya kylrum. I steg två byggs större allmänytor, konferensrum, lunchrum och omklädningsrum.

– Vi har två fastigheter som ska byggas ihop till ett stort L i etapp 2 . På så vis sammanbinder vi kontor, omklädningsrum, produktion och vår gårdsbutik. Det kommer att underlätta på alla sätt, säger Robin.

Första etappen beräknas vara klar i mars, april och om planen går i lås påbörjas etapp 2 när tjälen har gått ur backen.

– Vi hoppas att allt är klart i slutet av 2016. Det här blir verkligen jättebra säger Robin.

Vindelns Rökeri har även köpt in en ny produktionslinje i form av en förpackningsmaskin och en skivningsmaskin för färdigskivade produkter. Med hjälp av dessa kan de du lansera nyheter på produktfronten – sidfläsk, skinka och kotlettrad, som är färdigskivade och förpackade, är först ut bland de nya produkterna.

– Det blir en konsumentvänlig produkt – direkt från oss. Tidigare har butikerna köpt hela bitar som de skivat manuellt i charken. Det här gör att vi får större spridning på våra produkter och att även butiker utan manuell chark kan ta in våra varor, säger Robin.

Han berättar att både Ica och Coop visat stort intresse och att marknadens gensvar har varit gott.

– Det här är vi fantastiskt nöjda med. De nya produkterna är också en av anledningarna till att vi bygger ut – vi behöver mer yta för både produktion och personal, säger Fredrik.

Utbyggnaden har funnits i ägarduons tankar under en längre tid.

– Vår fantastiska personal har varit högst delaktig i planerna. Ritningarna på bygget har legat framme på fikabordet i minst ett halvår och alla har fått tycka till om hur de vill att det ska bli. Det är jätteviktigt att hela processen bli rätt, säger Robin.

De beräknar att de i framtiden sysselsätter ytterligare sju personer.

Annons
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten