1 av 8

Nytt fjällboende med 54 bäddar färdigt

Affärsliv24.
I Kittelfjäll står ett nytt fjällboende klart. Det är en stor skilogde med 54 bäddar i närheten av liften.
– Ett fint boende med högstandard. Vi hoppas kunna börja hyra ut på torsdag, säger Patrik Berg, delägare i Kittelfjäll Utveckling.
Elin Olsson
Publicerad 8 februari 2016 kl. 11:29

Kittelfjäll Utveckling äger bland annat hotell, liftar och campingen i Kittelfjäll. Nu har man även ett sprillans nytt boende att hyra ut.

– Vi har byggt en stor skilodge vid Jan-Expressliften. Här ryms både grupper, utbildningar och konferenser. Och är man flera familjer som vill resa tillsammans så kan man hyra hela anläggningen, säger Patrik Berg.

I byggnaden finns 17 rum och 54 bäddar, ett stort gemensamt allrum, köksområden och badrum. Hela anläggningen är på närmare 600 kvadratmeter.

– Tanken från början var att bygga med enkel standard, men det blev så mycket bättre än det. Standarden är hög och passar gäster under hela året, säger Berg.

Ännu är namnet inte satt för bygget, men arbetsnamnet har varit Skiers in.

– Nu väntar vi på det sista papperet från kommunen, sedan kan vi börja hyra ut. Vår förhoppning och tro är att vi kan börja hyra ut på torsdag och att gäster kan bo där i helgen, säger Berg.

Kittelfjäll Utveckling har även byggt 22 hus vid hotellet. Dessa har 6–8 bäddar med bastu och öppen spis. Alla 22 har redan sålts, trots att de inte är helt färdigbyggda.

– Vi märker att det krävs olika typer av boenden – moderna hotellrum, vandrarhem, vår nya skilodge och egna hus. Nästan alla som har köpt ett av de 22 husen har anslutit sig till vår stugförmedling. Det innebär att vi kan hyra ut åt ägarna när de inte är där. Det gynnar alla – och för vår del får vi tillgång till högkvalitativa bäddar, säger Patrik Berg.

Flera av husen är inflyttningsbara vecka 7 och ytterligare 16 är färdiga till påsklovet. Fyra byggs under kommande sommar.

– Det känns verkligen jättekul, säger Patrik Berg.

Kittelfjäll Utveckling har även haft planer på att bygga ut restaurangen på hotellet. Bygglovet är klart, men risken finns att planerna får läggas på is ett tag.

–Bygget blir flera miljoner dyrare än vi hade budgeterat för. Vi ska ha ett möte under våren och fatta beslut om vi ska gå all in på bar och restaurang eller om vi ska fortsätta att renovera hotellet. Där måste vi göra en prioriteringsordning, säger Berg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten