Foto: Torbjörn Berlin
1 av 3

Investerar miljoner – blir störst norr om Stockholm

Affärsliv24.
Peter Forsberg har gett sig in i modebranschen – och är med när Häggströms Modehus i Lögdeå växer – och blir störst norr om Stockholm.
– När jag fick veta att Ikea skulle etableras i Umeå, då föddes idén, säger vd:n David Häggström till allehanda.se.
Elin Olsson
Uppdaterad 26 februari 2016 kl. 14:07

Häggströms Modehus i lilla Lögdeå med ungefär 350 bofasta människor, har funnits sedan 1922, då David Häggströms farfar, skräddaren Goffrid, startade företaget.

Sedan dess har företaget vuxit och numer är David tredje generationen Häggström, som driver modehuset på orten tillsammans med hustrun Astrid.

Satsningen i Lögdeå, ungefär mitt på hållet mellan Umeå och Örnsköldsvik, är den största i företagets historia någonsin.

– Utbyggnaden, totalt ungefär 1 300 kvadratmeter, är en mångmiljonsatsning, säger David Häggström och påpekar i samma andetag att Peter Forsbergs bolag Forspro är en intressent, som har köpt in sig i bolaget.

Sammanlagt kommer nu det nygamla modehuset i Lögdeå att förfoga över drygt 2 000 kvadratmeters butiksyta, plus lokaler för den webbutik, som man nu avser att satsa ännu hårdare på.

– Vi kommer att bli störst norr om Stockholm och avsikten är att vi ska anpassa oss efter dagens konkurrenssituation, säger han sedan.

Satsningen i Lögdeå innebär också att sortimentet byggs ut med både designprodukter och skor – och inte minst ett sportcafé.

– När männen blir less kan de sitta där och ta en macka eller en paj – och samtidigt kolla på fotboll eller hockey, säger han och ler.

– Visst finns det en baktanke med att vi gör så här, säger David Häggström och kommer med nästa passning.

– Allt drog ju i gång för flera år sedan, när det blev klart att Ikea ska komma till Umeå. Alla besöker ju till Ikea. Och nu kan alla som kommer söderifrån stanna till i Lögdeå hos oss.

David Häggström beskriver satsningen, som om att det ska bli som ett lite mindre NK, med en glashiss för att ta sig ner mot utgången och fyndvarorna – och dessförinnan märkesvaror på bestämda platser.

– Entrén blir den samma, men utgången blir åt andra hållet, mot den nybyggda parkeringen.

I övrigt handlar det om handikappanpassade lokaler och energisnåla lösningar.

Sammanlagt kommer Häggströms Modehus att ha en personalstyrka på cirka 25 personer, inklusive timanställda.

Om bara ett par veckor öppnas portarna till ett norrländskt klädesvaruhus i rekordformat.

Torbjörn Berlin/Allehanda

Annons
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten