Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Hans Nordström, mäklare på Fastighetsbyrån, Annica Åslund Olsén, mäklare på Fastighetsbyrån och Patrik Lindgren, projektchef på NCC.

Säljstart för sista etappen i populärt område

Publicerad 4 mars 2016 (uppdaterad 6 april 2016)

Affärsliv24. Snart börjar den sjätte – och sista – etappen på Öbacka säljas.
– Nu är det sista chansen för den som vill ha en nybyggd lägenhet i området, säger Annica Åslund Olsén på Fastighetsbyrån.

Sjätte etappen på Öbacka består av en byggnad, längst ned mot älven. Här blir det 76 lägenheter på tio våningar – från tvåor till fyror.

– Öbacka har blivit en otroligt stark stadsdel, det är väldigt attraktivt att bo där. Jag får mejl och telefonsamtal nästan varje dag från människor som är intresserade av området, berättar Annica Åslund Olsén, mäklare på Fastighetsbyrån.

När femte etappen av Öbacka, som låg i tredje led nedifrån älven sett, såldes var alla lägenheter slutsålda hela ett och ett halvt år innan inflyttning.

– Öbacka har blivit dyrt, men det är ett exklusivt område. Det är hög inredningsstandard, lägenheterna har fin utsikt och inglasade balkonger, säger Annica Åslund Olsén.

NCC har byggt alla hus med bostadsrätter i området, och de ska även bygga den sjätte etappen.

– Än så länge är markytan helt obearbetad och bygget är inte påbörjat. Inflyttning beräknas först till sommaren 2018, säger Annica Åslund Olsén.

Säljstart sker den 15 mars.

Hur ska intresserade göra då?

– NCC jobbar så att man måste göra en intresseanmälan på deras webbplats så snart som möjligt för att få en inbjudan till VIP-träffen den 15 mars. Då får man all information om projektet samt instruktioner om hur man ska gå till väga om man vill boka en lägenhet, säger Annica Åslund Olsén och fortsätter:

– Några dagar efter VIP-träffen ska de som vill ha en lägenhet ringa ett callcenter ett visst datum och en viss tid. Där skapas en turordningslista utifrån den ordning de ringer in. Det kan handla om en tusendels sekund vem som blir först i kö.

Hon berättar att det är ett väldigt stort intresse för nybyggnationer i Umeå över lag.

– Men det som är unikt nu är att det här är sista etappen på Öbacka och därmed sista chansen om man vill köpa en helt nybyggd lägenhet där.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Ny vd till känt  Umeåbolag

Ny vd till känt
Umeåbolag

Affärsliv24. Efter några tunga år ser den nya vd:n positivt på framtiden. 0

Företag gav  274 jobb i länet

Företag gav
274 jobb i länet

Affärsliv24. – Jag är både glad och stolt, säger distriktschefen. 0

Umeåprofil köper  konkursdrabbat bolag

Umeåprofil köper
konkursdrabbat bolag

Affärsliv24. Dagen innan julafton gick bolaget i konkurs – nu köps det upp av Umeåprofilen. 0

Karriär i Norr