Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

AIT Umeås nya lokaler på Västerslätt.

Tre Umeåföretag går samman

Publicerad 17 mars 2016

Affärsliv24. AIT Umeå går nu samman med Umesvets och Umeå Industriteknik.
– Nu får vi chansen att utveckla våra affärsområden och bli ännu starkare, säger Peter Berntsson, vd.

AIT

Advanced Integration Technology bildades i Texas, USA, 1992 och är världsledande inom avancerad tillverkningsteknik för flygindustrin. Globalt sett arbetar cirka 600 personer i företaget, de flesta i USA och Kanada, men AIT finns också i Kina och Spanien samt i Umeå. AIT Umeå grundades 2006 och redan 2009 startade bolaget att producera maskiner på export. 

AIT står för Advanced Integration Technology Umeå AB och företaget internationella kunder som Boeing, Airbus och Bombardier. När bolagen nu går samman behålls namnet AIT Umeå.

Nu rustar man för framtiden och går samman Umesvets och Umeå Industriteknik under namnet AIT Umeå.

– Sammanslagningen av dessa tre bolag gör att vi kan förena vår kompetens och bli en ännu starkare partner till alla våra kunder, regionalt och internationellt, säger Peter Berntsson, VD på AIT Umeå.

Bolaget går därmed från 10 anställda 2014 till 60 anställda 2016. Tillsammans utgör AIT Umeå tre nya affärsområden: mobila transportlösningar för tillverkande industri, industriautomation och svets.

AIT Umeå grundades i Umeå för tio år sedan och är ett helägt dotterbolag till amerikanska AIT. Bolaget arbetar med avancerad tillverkningsteknik för flygindustrin. Umeåanläggningen utvecklar fordon för förflyttning av material. Det kan vara en transportvagn som flyttar en flygplanskropp in i lackeringshallen, verktyg för montering av flygplanets dörr-ram eller en automatisk vagn som bogserar planet. Från Umeå skeppas maskiner till kunder runt om i världen.

År 2014 vann AIT Umeå exportpriset vid Umeågalan.

– Vi vet att våra ägare i USA imponerats av det vi gjort här i Umeå de senaste tio åren och nu får vi chans att utveckla våra affärsområden och att bli ännu starkare, säger Peter Berntsson.

AIT Umeå flyttar in i nya gemensamma lokaler på 5 600 kvadratmeter. Platsen blir Kabelvägen 1 J på Västerlätt industriområde i Umeå.

 

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Ny vd till känt  Umeåbolag

Ny vd till känt
Umeåbolag

Affärsliv24. Efter några tunga år ser den nya vd:n positivt på framtiden. 0

Företag gav  274 jobb i länet

Företag gav
274 jobb i länet

Affärsliv24. – Jag är både glad och stolt, säger distriktschefen. 0

Umeåprofil köper  konkursdrabbat bolag

Umeåprofil köper
konkursdrabbat bolag

Affärsliv24. Dagen innan julafton gick bolaget i konkurs – nu köps det upp av Umeåprofilen. 0

Karriär i Norr