Roberto Rodriguez och Edel Puntonet.

Västindier till Umeåbyrå

Affärsliv24.
Umeåbyrån Jo Kommunikation fortsätter att växa. Grafikern Roberto Rodriguez är byråns senaste tillskott som med sitt stora intresse och sin breda kompetens inom design och dataanimation fått sin första anställning i Sverige.
Elin Olsson
Uppdaterad 28 april 2016 kl. 10:55

— Jag trivs jättebra, både i Sverige, här i Umeå och på Jo Kommunikation. Efter några års jobbsökande har jag verkligen hittat rätt och det känns så kul att få jobba med det jag verkligen brinner för, säger Roberto Rodriguez.

För drygt tre år sedan flyttade Roberto till Sverige från Dominikanska Republiken, där han studerade media- och kommunikationsvetenskap. Efter att ha läst mycket om tv-produktion fick han upp ögonen för rörlig bild och bestämde sig därefter för att söka utbildningen Computer Animation i USA. Erfarenheter och kompetenser som visade sig skulle leda till anställningen på Umeåbyrån.

— Vi har haft tur som hittat Roberto och det känns kul att välkomna honom till teamet. Tack vare hans erfarenheter och grafiska kunskaper har vi också kunnat bredda vår verksamhet genom att erbjuda ytterligare en kompetens. Robertos 3D-animationer är grymma och han har levererat riktigt bra designer till våra kunder, säger Joakim Olsson, Art Director på Jo Kommunikation.

Att Roberto dessutom har en helt annan bakgrund är något Edel Puntonet, vd på Jo Kommunikation, tycker är extra roligt.

— Olika kulturer och erfarenheter innebär nya tankar och idéer vilket är precis vad vi strävar efter. Det är våra olikheter som skapar förutsättningar till effektiv och nytänkande kommunikation, säger han.

Det var via Arbetsförmedlingen som Jo Kommunikation kom i kontakt med Roberto, och att kunna erbjuda honom jobb är något Edel Puntonet är särskilt stolt över.

— Jag är själv invandrare och vet hur svårt det är att anpassa sig till en främmande kultur. Jag hade tur som fick ett sådant bra mottagande i Sverige och därför känner jag att det är dags för mig att börja ge tillbaka. Som nyinflyttad till Sverige kan det vara svårt att hitta ett jobb, så jag antar att det är där jag kan hjälpa till, genom att skapa nya arbetstillfällen, säger Edel Puntonet.

Med Roberto i personalstyrkan har nu Jo Kommunikation gått från tre till sju anställda på bara ett år.

— Vi växer så det knakar vilket är riktigt kul! Nu blickar vi framåt till nya möjligheter som kan få oss att växa ännu mer, säger Edel Puntonet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten