Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Per Jonsson.

Branschprofil blir ny projektchef

Publicerad 17 maj 2016

Affärsliv24. Per Jonsson har tillträtt som projektchef på Renholmen. Med 30 års erfarenhet av sågverksbranschen har han jobbat med allt från träförädling till montage, både som anställd och i egen regi.

Renholmen

Renholmen med huvudkontoret i Byske grundades 1952 och är en av Europas ledande leverantörer av virkeshanteringsutrustning till såg- och vidareförädlingsindustrin. Företaget har sedan 1972 genomfört drygt 800 leveranser till kunder i hela värden, men framför allt i och runt Norden. Bolaget omsätter drygt 100 miljoner kronor per år. 

– Det här är en nyinrättad tjänst med syftet att få ytterligare kraft och samordning i projektgenomförandet. Med sin erfarenhet och kunskap är Per som klippt och skuren för jobbet, säger Gunnar Marklund, vd på Renholmen.

Tjänsten som projektchef på Renholmen har inrättats för att stärka och utveckla projektorganisationen ännu mer.

– Projektledning påverkar alla delar av verksamheten. Med ännu mer samordnade rutiner och strukturer kan vi vässa oss ytterligare och skapa effektivare flöden som gynnar både oss själva och kunden, säger Gunnar Marklund.

Per Jonsson är ett välkänt namn i den svenska sågverksbranschen. Han inledde sin bana som svetsare och montör på Renholmen för snart 30 år sedan. Under sina år i branschen har han dessutom hunnit driva företagen Nyfab montage, Industriträ och Legosvets – ett Byskeföretag som är en av Renholmens underleverantörer. Han har också varit delägare i ett företag för programutveckling.

– Per är ett välkänt namn i sågverksbranschen, både bland kollegor och kunder. Hans breda erfarenhet av allt från att vara anställd, till företagsledare och underleverantör till oss gör att han har koll, både på projektledning i allmänhet och vårt projektgenomförande i synnerhet . Det är ovanligt att kunna anställa en person med mångårig erfarenhet av våra produkter, vårt arbetssätt och våra kunder. Han är redan innan anställningen en av oss, säger Gunnar Marklund.

I januari sålde Per Jonsson företaget Legosvets och första april påbörjade han sin anställning på Renholmen. Han kommer att ha ansvar för projektledarna, serviceteknikerna och inköpsavdelningen och hans mål är att effektivisera projektgenomförandet och på så sätt skapa ett strukturerat arbetsflöde genom organisationen.

– Jag har jobbat med Renholmen i många år, först som anställd och sedan som underleverantör. Det gör att jag har koll på både branschen och Renholmen som företag. De har långsiktiga visioner och en vilja att ständigt utveckla nya och befintliga tekniska lösningar. Att få arbeta med dem känns både hedrande och utmanande, säger Per Jonsson.

 

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Ny vd till känt  Umeåbolag

Ny vd till känt
Umeåbolag

Affärsliv24. Efter några tunga år ser den nya vd:n positivt på framtiden. 0

Företag gav  274 jobb i länet

Företag gav
274 jobb i länet

Affärsliv24. – Jag är både glad och stolt, säger distriktschefen. 0

Umeåprofil köper  konkursdrabbat bolag

Umeåprofil köper
konkursdrabbat bolag

Affärsliv24. Dagen innan julafton gick bolaget i konkurs – nu köps det upp av Umeåprofilen. 0

Karriär i Norr