Årets idrottsförening: Tärna IK Fjällvinden
Foto: Partik Trädgårdh / Region Västerbotten

Flera priser under Mötesplats Lycksele

Affärsliv24.
Mötesplats Lyckseles onsdagskväll bjöd på hela nio olika prisutdelningar.
Ulrica Strandberg
Publicerad 1 juni 2016 kl. 21:21

Här är vinnarna samt motiveringarna:

1. Framtidens innovatör (Almi Nord)
Meiju Vartiainen, Tak över huvudet
Från att ha erbjudit en manuell förmedling har innovatören utvecklat en digital bostadsförmedling baserad på en unik algoritm som matchar ihop uthyrare och bostadssökande.

2. Utvecklingspriset (Almi Nord)
Ludvig Bohlin och Alcides Viamontes Esquivel, ShimmerCat
Innovatörerna har utvecklat en banbrytande mjukvara som sparar tid för både internet-användare och för webbutvecklare. Innovationen minskar laddningstiden för webbsidor med upp till hälften.

3. Årets kooperativ (Coompanion)
Handelsgården i Skellefteå
Handelsgården i Skellefteå har varit verksamma länge och är starkt etablerade i Skellefteå. Handelsgården attraherar såväl lokalbefolkning som turister med sitt unika utbud och vänliga bemötande. Som kund möter man alltid någon av delägarna eftersom de alla turas om att arbeta i butiken, vilket ger en trevlig prägel.

4. Årets innovationspris i vård och omsorg (Innovationssluss Norr)
Roger Karlsson
Med patienten i fokus har Roger Karlsson tagit fram en innovativ lösning som hjälper såväl vårdpersonal som patienter att genomföra provtagning utan att använda sig av nålstick. Resultatet är en bättre vårdupplevelse, framförallt för stickrädda barn, men minskar också risken för stick och skärskador bland personal samt exponering för blodburen smitta.

5. Sparbanksstiftelsen Norrlands stipendium till unga ideella krafter.
Fredrik Tenghall, Storuman och Henny Tjernqvist, Skellefteå

Fredrik har lagt ner många ideella timmars arbete där han med stort engagemang grävt och byggt upp en down-hill bana för cykel i Bocksliden, Lycksele, för att ge andra ungdomar en arena för aktiviteter och möten. Fredrik är en ödmjuk och hjälpsam person som med ett leende alltid ställer upp när någon behöver hjälp.

Henny brinner för utsatta barn och mänskliga rättigheter. Beslutsam, ödmjuk och fokuserad har hon bland annat använt sina tankar kring orättvisor och utsatthet till att sätta ihop en stor välgörenhetskonsert till förmån för Världens Barn. Hon är kreativ, orädd och framåt och en förebild för många unga

(I samarbete med Folkbildning Västerbotten).

6. Årets Företagare i Västerbotten 2016 (Företagarna Västerbotten)
Mattias Berg och Adam Wikström, Bastuträsk Charkuteri AB.
Årets Företagare i Västerbotten har lyckats i en tuff bransch där kvalitet är A och O. Ett kvitto på att produkterna håller högsta kvalitet i allt från utseende och struktur till smak är medaljvinster i SM. Årets Företagare i Västerbotten är stolta över sina medarbetare och sin hembygd samt har stor passion för lokalproducerat och klimatsmarta alternativ. Värnar om det traditionella men är inte rädd att testa nya moderna sätt för att utveckla företaget.

7. SUR-pris 2016 (Ung Företagsamhet)
Philip Cohen
Alla behöver kunna sälja sin idé. Årets vinnare har under många år utbildat, coachat och inspirerat våra elever i konsten att sälja. Med ett brinnande engagemang gör årets pristagare stor skillnad för vår verksamhet, både i Västerbotten och resten av Sverige.

8. Årets ledare (Västerbottens Idrottsförbund)
Perpetua Ljeoma Nkwocha (Peppe)
Peppe har med ett föredömligt ledarskap tagit sig an uppgiften att, med fotbollen som redskap, integrera ensamkommande flyktingbarn in i idrottsrörelsen. Peppe har lyckats med att få en ”spretig ungdomsgrupp” till att samarbeta och känna en gemensam trygghet. Ungdomarna har fantastiskt roligt tillsammans och det har Peppes härliga ledarskap bidragit till. Peppe visar att ledarskap, engagemang och glädje kan åstadkomma stordåd.

9. Årets idrottsförening (Västerbottens Idrottsförbund)
Tärna IK Fjällvinden
Med sina fyra sektioner, högkvalitativa barn- och ungdomsverksamhet, spetsiga elitverksamhet, sina viktiga samhällsinsatser och sin förmåga att genomföra stora internationella tävlingar är det en förening som gör hela bygden stolt och engagerad. Tärna IK Fjällvinden ser alltid möjligheter att nyttja sina förutsättningar på bästa sätt med vinteraktiviteter både i backe och i spår samt med gemensamma aktiviteter sommartid, oavsett idrottsgren.

Annons
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten