Elin Wiklund.

Umeåföretag rekryterar chef till Hjältarnas Hus

Affärsliv24.
Clockwork i Umeå har fått uppdraget att rekrytera en verksamhetschef åt Hjältarnas Hus.
– Det är en fin och spännande rekrytering att jobba med. Det är är ett viktigt och ärofullt uppdrag, säger Elin Wiklund, marknadsområdeschef på Clockwork Bemanning & Rekrytering AB.
Elin Olsson
Publicerad 7 september 2016 kl. 14:40

Just nu byggs Hjältarnas Hus i Umeå, som ska ta emot svårt sjuka barn som behöver vård långt ifrån sina hem. Här kan hela familjen bo tillsammans, mitt i allt det svåra, och huset ska underlätta till lek med kompisar – och det friska ska stå i fokus.

Hjältarnas Hus ska stå klart i mars 2017 och nu söks en verksamhetschef. Uppdraget att hitta personen i fråga har gått till Clockwork i Umeå.

– Vi vill ta vårt ansvar i samhället, genom att jobba med den här rekryteringen kan vi hjälpa Hjältarnas Hus med vår kunskap. Vi ser det här som en stor möjlighet att få vara en partner till Hjältarnas Hus. Det är en fjäder i hatten att få jobba med den här rekryteringen, säger Elin Wiklund, marknadsområdeschef.

Tjänsten kom ut på tisdagen den 6 september och redan har tio ansökningar kommit in.

– Det kommer att bli högt söktryck på den här tjänsten i och med att vi inte har varit så specifika då det gäller tidigare bakgrund. Christer Nederstedt, som är projektledare för Hjältarnas Hus i Umeå, har varit på många studiebesök på liknande hus och de som driver dem har en blandad bakgrund, det är alltifrån sjuksköterskor till förskollärare och säljare.

Vad är viktiga egenskaper hos den här personen?
– Själva personen, personligheten, är det viktigaste när det gäller den här typen av tjänst. Det är nog egentligen en allkonstnär vi söker. I och med att det är en uppstart och en nyetablering kommer den här personen få möjlighet att forma sin tjänst som det är få förunnat att göra. Men det måste vara en person som har ett stort hjärta och som har empati, men som samtidigt kan koppla bort tuffa saker. Det är en fördel om personen har en socialt fungerande tillvaro så att han eller hon kan få distans till jobbet.

När sker tillträdet?
– Det beror på vem som är mest aktuell för jobbet, men det rimliga är att personen börjar vid årsskiftet. Då blir det inledande arbetet att vara med och rekrytera två personer, till att börja med, samt volontärer. Man får tillgång till huset i mars och i mitten av året kommer det att bedrivas verksamhet där.

Hjältarnas Hus blir cirka 1 300 kvadratmeter stort och kommer att ha 15 rum, varav tre är lägenheter. I huset blir det stora gemensamhetsytor, gym, tv-spelshörna och ytor för barnen att umgås. Det byggs ett gemensamt kök, där de som bor i huset kan laga mat tillsammans, men det ska även finnas kök i lägenheterna. Det är Västerbottens läns landsting som bygger huset och Hjältarnas Hus arrenderar. På Hjältarnas Hus i Umeå kommer barn och deras familjer från de fyra nordligaste länen att bo.

Annons
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten