Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Niclas Åström, vd på RealSprint, Susanne Österström-Dahlqvist, vd för Teknikhuset AB, och Anders Forsberg, ny delägare och Teknikhusetgruppens vd.

It-profil i Umeå blir vd för koncern

Publicerad 8 september 2016

Affärsliv24. Teknikhusetgruppen – som består av it-bolaget Teknikhuset och innovationsbyrån Realsprint AB – rustar för nya innovationer, lösningar och kunder på den digitala arenan.
Som en viktig nyckel rekryterar nu Teknikhusetgruppen Anders Forsberg till teamen på Teg – både som delägare och som koncernens vd.

Forsberg kompletterar den befintliga ledningen med sin mångåriga erfarenhet från it-branchen. Hans senaste uppdrag var som ansvarig för Bisnodes verksamhet i Umeå och dessförinnan verkade Anders som regionchef på Sogeti under 8 år

– Det känns fantastiskt spännande och inspirerande att få jobba med Teknikhusetgruppen och ägarnas tillväxtambitioner. Att få ett sådant förtroende i ett helägt norrländskt bolag med korta beslutsvägar är oerhört stimulerande. Som grädde på moset har jag ju även fått möjligheten att gå in som delägare, säger Anders Forsberg.

– Anders gedigna erfarenhet inom branschen förstärker och kompletterar vår befintliga verksamhet på ett bra sätt. Genom Anders kunnande, sin personlighet och sitt ödmjuka arbetssätt är han ett tryggt tillskott för att stödja gruppens planer, säger Dan Nilsson, huvudägare och styrelseordförande.

Teknikhuset och Realsprint har den senaste tiden lyckats attrahera önskvärda kunder, partners och medarbetare – något som ledningen beskriver som en en framgångsspiral. Det är också inom dessa respektive dotterbolag som expansionen framgent ska ske.

– Realsprint som verkar mycket internationellt inom media och streaming ser fram emot att få jobba med Anders och få ta del av hans kunskap och erfarenhet av komplex lösningsförsäljning. Det kommer att bli en nyckel till fler spännande projekt och affärer, säger Niclas Åström, vd för Realsprint.

– Med Anders som koncern-vd är jag övertygad om att vi kommer att öka vår tillväxttakt och samtidigt vara Norrlands attraktivaste arbetsgivare och leverantör, säger Susanne Österström-Dahlqvist, vd för Teknikhuset AB.

Bland Teknikhusetgruppens kunder finns Svenska Kyrkan, Västerbottens-Kuriren, Norra Skogsägarna, Komatsu Forest, Konftel, Skellefteå Kommun, Brottsoffermyndigheten, Olofsfors, Branäsgruppen och NetEnt.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Ny vd till känt  Umeåbolag

Ny vd till känt
Umeåbolag

Affärsliv24. Efter några tunga år ser den nya vd:n positivt på framtiden. 0

Företag gav  274 jobb i länet

Företag gav
274 jobb i länet

Affärsliv24. – Jag är både glad och stolt, säger distriktschefen. 0

Umeåprofil köper  konkursdrabbat bolag

Umeåprofil köper
konkursdrabbat bolag

Affärsliv24. Dagen innan julafton gick bolaget i konkurs – nu köps det upp av Umeåprofilen. 0

Karriär i Norr