Ägarna till Style Level är Isabella Löwengrip, Ida Backlund och Evelina Boström.

Umeåshop ökar – har dubblat försäljningen

Affärsliv24.
Det går bra för webbshoppen Style Level, som drivs av Evelina Boström i Umeå.
– I november ökade försäljningen med 200 procent, berättar hon.
Elin Olsson
Publicerad 17 november 2016 kl. 15:31

Evelina Boström startade Style Level för tre år sedan. I dag är Umeåentreprenören Ida Backlund samt Isabella Löwengrip, även känd som Blondinbella, delägare – och fokus ligger på tillväxt.

– I klädbranschen kan det vända fort, men det går väldigt, väldigt bra just nu. Det går verkligen åt rätt håll. I jämförelse med september ökade försäljningen med ungefär 160 procent i oktober och hittills med 200 procent i november, säger Evelina Boström, vd.

Under hösten har hon anställt två medarbetare för att hinna med.

– De jobbar med packning av varor, kundtjänst och pr, vilket frigör mer av min tid till att utveckla företaget ännu mer och jobba mer med sälj, säger Evelina Boström.

Innan årsskiftet ska hon lansera en ny sajt, liksom en helt ny företagsprofil.

– Det händer mycket spännande för oss i höst.

Efter snart tio år i branschen har hon samlat på sig ett stort kontaktnät i både Sverige och Europa – och det är ofta därigenom hennes inköp sker.

– Jag köper framför allt från övriga Europa och letar efter sådant som man inte kan få tag på i Sverige. Okej att det är samma trender som går, men plaggen ska vara unika, de ska man inte kunna hitta överallt. Vi säljer egentligen allt från jackor till galaklänningar, så det är väldigt brett.
De flesta ordrar kommer från Sverige, men även från Finland, Norge och Danmark.

– Men vi får beställningar lite varstans ifrån. Nyligen kom en från London, vi får från Paris, USA, Malta – överallt. Det beror mycket på att folk hittar igen oss via sociala medier, framför allt Instagram.

Evelina Boström fotar alla editorial-bilder själv till sajten och är fotograf vid modefotograferingarna som sker två, tre gånger per år.

– Tidigare har vi fått alla produktbilder från leverantörerna, men när nya sajten släpps ska vi fota alla bilder på plaggen själva, så det blir väldigt bra.

Det kryllar av webbshoppar, vad har du för tips till den som vill starta en?

– Ja, det är väldigt enkelt att starta en webbshop, men inte lika enkelt att underhålla den. Jag själv är utbildad grafiker i grunden och kan underhålla sidan själv, men man måste förstå hur mycket jobb det är att starta en e-handel. Det måste komma nyheter hela tiden och kunderna hittar inte dit av sig själva, säger Evelina Boström och fortsätter:

– Ett bra tips är att jobba med social marknadsföring och hitta ett unikt sätt att synas för en billig peng i början. Man måste självklart hålla god kvalitet, och det är A och O att ta hand om kunderna så att de kommer tillbaka gång på gång – kundservicen är otroligt viktig!

Enligt Boström är det även viktigt att tänka på hur man förpackar varorna som skickas till kund.

– Hitta på något unikt eller packa dem fint. Det uppskattas alltid av kunderna. Det måste också vara enkelt för kunderna att avsluta sitt köp i webbshoppen, det måste vara ett bra flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten