Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Rivia Oliveira på Rivia Sports, Alcides Viamontes Esquivel, vd på Zunzun, och Henrik Frienholt, säljchef på Zunzun.

Umeåbolagen: Vill skapa Sveriges snabbaste e-handel

Publicerad 30 november 2016

Affärsliv24. Rivia Sports siktar nu på Sveriges snabbaste e-handel. Till sin hjälp har hon mjukvaran ShimmerCat som utvecklats av Umeåföretaget Zunzun.

Rivia Sports säljer sportkläder via webben och har nu inlett ett samarbete med Zunzun, som prisades Årets Unga Företagare på Umeågalan.

Zunzun har uppmärksammats på flera sätt under 2016 för den nya snabba server, Shimmercat, som företagets grundare Ludvig Bohlin och Alcides Viamontes Esquivel har utvecklat.

Nu hoppas Rivia Oliveira, som driver Rivia Sports, att hennes e-handel ska bli ännu snabbare med hjälp av ShimmerCat.

– Samarbetet känns väldigt spännande. Förhoppningsvis kommer webbshoppen upplevas ännu snabbare och smidigare, säger hon.

Rivia Sports tillhandahåller kläder för träning, fritid och livsstil, och efterfrågan på kläderna bara växer. Tidigare i år togs klädmärket in hos Stadium Pulse, sportkedjans satsning på de hetaste trenderna inom träning och sportswear. Rivia Sports har nyligen också designat mobilskal i samarbete med Umeåföretaget Merskal of Sweden.

– Rivia Sports är en cool uppstickare inom träningsmodebranschen med internationell framtoning och potential. Företaget är nytänkande när det gäller hur träningskläder kan se ut och användas. På många sätt är Rivia Sport likt ShimmerCat; nytänkande, utmanande och med ett mål om att nå ut globalt. Vi är därför nöjda över att kunna inleda det här samarbetet, säger Alcides Viamontes Esquivel, vd på Zunzun.

Konkurrensen bland e-handlarna blir allt hårdare och marknaden i Sverige är en mångmiljardindustri. Samtidigt har näthandel via mobiltelefonen ökat kraftigt – hela 42 procent av svenskarna handlade förra året via en smartphone eller surfplatta.

– Den nya användningen ställer ökade krav på webbsidan. Google har visat att över hälften av besökarna överger en webbsida om den tar längre än tre sekunder att ladda, säger Alcides Viamontes Esquivel.

– Vårt mål är att Rivia Sports ska ha den snabbaste e-handeln för träningskläder på webben, säger Zunzuns säljchef Henrik Frienholt.

 

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Ny vd till känt  Umeåbolag

Ny vd till känt
Umeåbolag

Affärsliv24. Efter några tunga år ser den nya vd:n positivt på framtiden. 0

Företag gav  274 jobb i länet

Företag gav
274 jobb i länet

Affärsliv24. – Jag är både glad och stolt, säger distriktschefen. 0

Umeåprofil köper  konkursdrabbat bolag

Umeåprofil köper
konkursdrabbat bolag

Affärsliv24. Dagen innan julafton gick bolaget i konkurs – nu köps det upp av Umeåprofilen. 0

Karriär i Norr