Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Susanne Österström Dahlqvist, vd på Teknikhuset, och Peter Renkel, vd på Konftel.

Teknikkonsult får nytt Umeåuppdrag

Publicerad 13 december 2016 (uppdaterad 13 december 2016)

Affärsliv24. Konftel tar nu hjälp av Teknikhuset för att utveckla en ny webbplats.

Webbplatsen bygger på plattformen Sitecore, som förutom att fungera som ett CMS-verktyg även kommer att nyttjas för personliga nyhetsbrev samt smidig hantering och publicering av produktinformation.

– Det känns utmanande att få utveckla en konkurrenskraftig och bra produkthantering som stärker Konftels varumärke både nationellt och internationellt, säger Andreas Lindahl, teknisk chef på Teknikhuset.

Den nya webbplatsen ska finnas på hela fem olika språk.

– På så vis skapar vi en mer flexibel och kraftfull hub för all vår digitala kommunikation. Därför är valet av teknisk plattform och utvecklingspartner oerhört viktigt, säger Stefan Eriksson, Marketing and Communicatons Manager på Konftel.

Med hjälp av Sitecore kan Teknikhuset hjälpa Konftel att bli än mer tydliga i sitt erbjudande och säkerställa att besökarnas upplevelse blir så bra som möjligt. Produkthanteringen blir även mer effektiv då fokus ligger på att utveckla funktionalitet för att samla allt innehåll relaterat till en produkt oavsett om det rör sig om text, bild eller video.

Det innehåll som finns i plattformen kan återanvändas i flera olika digitala kanaler så som webb, appar och mejlutskick, men även på sikt i trycksaker.

Ett av de långsiktiga målen med projektet är att data och information endast ska finnas på ett ställe och att såväl besökare som redaktörer ska kunna lita på att det är korrekt.

Ett annan viktig del av projektet handlar också om att förenkla och rationalisera det redaktionella arbetet, något som Teknikhuset betraktar som en lika viktig del av ett webbprojekt som det som syns för besökarna.

Den nya designen på webbplatsen levereras av kommunikationsbyrån Vinter.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Ny vd till känt  Umeåbolag

Ny vd till känt
Umeåbolag

Affärsliv24. Efter några tunga år ser den nya vd:n positivt på framtiden. 0

Företag gav  274 jobb i länet

Företag gav
274 jobb i länet

Affärsliv24. – Jag är både glad och stolt, säger distriktschefen. 0

Umeåprofil köper  konkursdrabbat bolag

Umeåprofil köper
konkursdrabbat bolag

Affärsliv24. Dagen innan julafton gick bolaget i konkurs – nu köps det upp av Umeåprofilen. 0

Karriär i Norr