Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Ny etablering i Umeå – 60 jobb skapas

Publicerad 15 december 2016

Affärsliv24. I början av 2017 etablerar Eitech en ny installationsverksamhet i Umeå.
– Vi siktar på att bli uppemot 60 anställda, säger vd:n och koncernchefen Olle Backman.

Olle Backman.

Eitech, som har sitt ursprung i EIAB, har sitt huvudkontor i Umeå. Här finns även en kraftenhet, en automationsdel samt en verkstad – med nästan hundra anställda.

– Ända sedan EIAB-tiden har vi haft en lucka på installationssidan i Umeå. Men nu vill vi växla upp återetablera oss. Det känns extra roligt att få göra det på hemmaplan. I och med det här kan vi erbjuda hela koncernens bredd även här i Umeå, säger Olle Backman.

En ledning för installationsenheten är redan rekryterad och Kent Karlsson, som har mångårig erfarenhet från branschen i Umeå, går in som enhetschef. Dessutom söks just nu projektledare, tekniker, elektriker, kalkylatorer och säkerhetstekniker.

– Vi har fått väldigt bra gensvar från både kunder och befintliga medarbetare. Och även från folk som ringer och söker jobben. Vi siktar på att bli runt 60 anställda – på de orter där vi finns vill vi vara störst, säger Olle Backman.

Finns den personalen att få tag på i Umeå?

– Det finns gott om yrkesarbetare och elektriker i Umeå, men alla har jobb i dag. De yrkeskategorier vi söker är en bristvara. Men gensvaret vi fått på den korta tid vi har haft ute våra annonser får oss att känna oss lugna med att vi får ihop det här. Men det innebär att vi tar från befintliga resurser i stan, så är det ju. Det blir en omflyttning mellan bolagen. Jag hoppas att fler ungdomar inser att det här är ett bra karriärval – för jobb finns det.

Verksamheten drar igång i början av 2017, så fort resurserna finns på plats.

– Det blir en successiv start, men vi har ju resurser runt om i landet, så vi kan redan nu börja räkna på jobb och ta emot förfrågningar från kunder. Nu hoppas vi återväcka våra relationer med beställarsidan, säger Olle Backman.

Huvudkontoret ligger på Mariehem och Olle Backmans förhoppning är att alla enheter kan samlas där på sikt. Men i dagsläget finns lokaler redo på annan plats för att ta emot installationsverksamheten.

– Det är en temporär lösning, vi vill kunna sitta tillsammans och kunna dra nytta av varandras kompetenser, säger Olle Backman.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Ny vd till känt  Umeåbolag

Ny vd till känt
Umeåbolag

Affärsliv24. Efter några tunga år ser den nya vd:n positivt på framtiden. 0

Företag gav  274 jobb i länet

Företag gav
274 jobb i länet

Affärsliv24. – Jag är både glad och stolt, säger distriktschefen. 0

Umeåprofil köper  konkursdrabbat bolag

Umeåprofil köper
konkursdrabbat bolag

Affärsliv24. Dagen innan julafton gick bolaget i konkurs – nu köps det upp av Umeåprofilen. 0

Karriär i Norr