Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Nya Volvochefen: Jätteinvesteringen viktig för Umeå

Publicerad 7 januari 2017

Affärsliv24. Sandra Finér är ny chef för teknik och underhåll på Volvo Lastvagnar. Här summerar hon året – och blickar framåt.

Sandra Finér.

Vad har varit det bästa med 2016?

– Jag började mitt nya jobb på Volvo i december och strax innan så blev det klart att Volvokoncernen ska satsa nästan en halv miljard kronor i Umeåfabriken. Det känns otroligt sporrande att börja med den framtidstro och de möjligheter som denna jätteinvestering innebär. Det var fantastiskt roligt och viktigt för Volvo och hela stan.

Är det någon enskild händelse som varit viktig för dig eller ditt företag under det gångna året?

– Under större delen av året arbetade jag på Limes Audio och det var ett fantastiskt år med lyckade projekt, nya kunder och utmärkelser, men det enskilt viktigaste där var nog den investering vi gjorde klar i början på året då nya starka delägare klev in i bolaget. Kapital skapar möjligheter att satsa för att nå sina mål och det är väldigt viktigt, både för startups och stora väletablerade företag.

Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit under 2016?

– Jag lägger mycket kraft och energi på jobbet, men det jag är mest stolt över är min familj och mina vänner och alla stunder vi haft tillsammans under året. Det är väl inte något man åstadkommit direkt, men det är ju det som man verkligen minns och blir mest glad över när man summerar ett år. Även jobbmässigt är de stunder jag minns mest när en medarbetare lyckats med något stort, växt som individ eller fått någon annan att utvecklas.

Vad hoppas du på inför 2017?

– Jag hoppas att Volvo fortsätter att ha medvind så att det blir ytterligare satsningar under året och att vi får fortsatt fart på vårt Volvo Cab Competence Center som är ett initiativ där bland annat också Umeå universitet är delaktiga. Efter att ha varit en del av den starka startupscenen här i stan, som också har kopplingar till universitetet och Uminova Innovation, så hoppas jag också att det ska gå bra för alla spännande Umeåstartups.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Här är nya Iphone –  börjar säljas på fredag

Här är nya Iphone –
börjar säljas på fredag

Affärsliv24. På fredag lanseras en ny version av Iphone. 0

2,5 miljoner kronor  till två Umeåföretag

2,5 miljoner kronor
till två Umeåföretag

Affärsliv24. Två Umeåföretag får ta emot drygt 2,5 miljoner kronor. 0

Ny storaffär inom  bilbranschen i Umeå

Ny storaffär inom
bilbranschen i Umeå

Affärsliv24. Köper ett annat företag och flyttar delar av verksamheten. 0

Nystartade företag
I samarbete med
Anställd på bilfirma i  Umeå blev bäst i Sverige

Anställd på bilfirma i
Umeå blev bäst i Sverige

Affärsliv24. Åker till Korea i maj – har chansen att bli bäst i världen. 0

Karriär i Norr