Mattias Matsson, vd på Professionals Nord, går in som delägare i Resulterna, som grundats av Erica Wassberg.

Umeåföretag får ny ägare – och expanderar

Affärsliv24.
Umeåföretaget Resulterna har fått en ny delägare. Det är Mattias Matsson, vd på Professionals Nord, som går in i företaget.
– Det här känns jättebra. Nu har vi fullt fokus på expansion, säger Erica Wassberg, grundare.
Elin Olsson
Publicerad 11 januari kl. 11:50

Resulterna, som grundades för två år sedan av Erica Wassberg, hjälper sina kunder med redovisning, löneadministration, löpande bokföring, bokslut och ekonomistyrning. Konsulterna sitter den största delen av tiden ute hos kund.

– Vi blir företagens egen ekonomiavdelning, kan man säga. Vår målsättning är att vara personliga och nära – kunderna ska inte behöva komma till oss och lämna och hämta material, allt sånt fixar vi, säger Erica Wassberg.

Nu kan hon avslöja att hon sålt närmare hälften av bolaget. Det är Mattias Matsson, vd på det relativt nybildade – och framgångsrika – rekryterings- och bemanningsföretaget Professionals Nord, som går in via sitt investmentbolag.

– Det känns superspännande. Vi har fört en dialog länge och är ense om att det nu är expansion som gäller, säger han och fortsätter:

– Jag tror att min bakgrund inom bemanningsbranschen, där vi på kort tid och med gott resultat expanderat från ett till sex kontor, kommer vara en stor fördel.

Och Erica Wassberg håller med.

– Det här är ett sätt att tillföra kompetens och trygga bolaget så att vi kan trycka på gaspedalen. För mig känns Mattias klockren. Som vd och ensam ägare blir det lätt att man har för många hattar på sig samtidigt. I och med det här kan jag fokusera mer på det jag är bäst på.

Känns det i hjärtat att sälja delar av bolaget du grundat, även om du fortfarande är majoritetsägare?

– Nej, det känns bara hur bra som helst. Min plan har inte heller varit att vara ensam ägare i bolaget. Att få in den här kompetensen känns fantastiskt kul för mig.

Hur tänker ni expandera, vad är det första steget?

– Vi är redan starka i Umeå. Det vi gjort hittills har varit att testa marknaden – nu är vi redo att satsa på Norrland. Det ska vi uppnå genom att rekrytera en assistent, en kontorschef, en seniorkonsult och en säljare. Därefter ska vi söka oss till andra städer, först ut är Sundvall, säger Erica Wassberg.

Mattias Matsson har god lokal kännedom om Sundsvall och Professionals Nord har ett kontor där sedan tidigare. Kontorschef på plats är Linnea Lindberg.

– Linnea går även hon in som delägare i Resulterna och när vi öppnar vårt första kontor där finns Linnea med som stöd. Både jag och Linnea känner Sundsvallsmarknaden väl och därför känns det som ett bra första steg, säger Mattias Matsson.

När kan kontoret i Sundsvall öppna?

– Ja, helst hade vi velat göra det i dag (skratt), och det hade säkert gått bra. Men vi vill göra allt med kvalitet. Ambitionen är att kontoret öppnar under 2017, vi ska skynda långsamt, säger Mattias Matsson.

I samband med affären flyttar Resulterna från kontoret på Norra Obbolavägen in på Thulehusets sjunde våning, på samma plan som Professionals Nord.

– Utöver fördelen att vi två delägare sitter så nära varandra, är det värdefullt för Resulterna att ha ett gott samarbete med Professionals Nord, som är experter på rekrytering och bemanning. För oss kommer rekryteringen av nya medarbetare vara avgörande – det är både gamla och nya medarbetare som tillsammans med oss ska skapa det här expansiva bolaget, säger Erica Wassberg.

Både Mattias Matsson och Linnea Lindberg i Sundsvall fortsätter jobba 100 procent på sina respektive arbeten. Mattias Matssons uppgifter i Resulterna blir mer av strategisk karaktär.

– När jag gick in i bemanningsbranschen fick jag höra att i den här branschen jobbar man så här. Men så tyckte inte jag! Jag gick min egen väg och det blev otroligt framgångsrikt. I ekonomibranschen händer det också väldigt mycket i och med digitaliseringen – och då gäller det att gå in och ta för sig, säger Mattias Matsson.

– Precis. Kundernas behov har förändrats – och kommer att förändras ännu mer de kommande åren. Fördelen för oss som liten aktör är att vi inte har så stor skuta att vända. Vi kan lättare anpassa oss efter de nya förhållandena. Nu är vi helt klart redo för Resulterna 2.0, säger Erica Wassberg.

Annons
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten