Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Josefine Hellgren Robin Jakobsson, medgrundare och systemarkitekt på Wavy, Ida Backlund, Isabella Löwengrip, Fredrik Ampler, medgrundare och vd och Miriam Nilsson, medgrundare samt sälj- och marknadschef.

Umeåentreprenör gör ny storinvestering

Publicerad 19 januari 2017

Affärsliv24. Umeåbon och entreprenören Ida Backlund investerar nu tillsammans med Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius i frisörbranschen.
– Det känns rätt i tiden, säger Ida Backlund.

Investeringen sker i gotländska startupen Wavy, som är en digital och mobilanpassad bokningstjänst för frisörer och stylister.

– Den här trion är lite av ett dreamteam. Vi ser otroligt mycket fram emot att få jobba tillsammans. Deras kompetens och kontaktnät är unikt, säger Fredrik Ampler, grundare av Wavy.

Tjänsten lanserades i somras och sedan dess har man fått in 25 betalande salonger och ett antal gratisanvändare.

– Det är ingen bokningsportal där man klumpar ihop alla frisörer. Tanken är istället att låta varje frisör komma närmare sina kunder”, säger Miriam Nilsson, medgrundare av Wavy, till Breakit.

– I den här branschen är det verkligen först till kvarn. Vi blir ett riktigt bra team nu med bra kontakt med frisörsalonger sedan tidigare. Av de 1,3 miljoner läsare jag har är det ett antal frisörer, säger Isabella Löwengrip.

– Ja, när vi träffade grundarna kändes det väldigt rätt i tiden med den här typen av skalbar tjänst. Jag hoppas att kunna bidra med mina erfarenheter av att vara en global digital aktör i branschen”, säger Ida Backlund.

Hennes bolag Rapunzel omsatte förra året över 100 miljoner kronor – och utöver försäljningen av löshår och hårprodukter har bolaget även sju frisörsalonger. I maj förra året lanserade Ida Backlund sitt investmentbolag Backlund Invest, där hon bland annat investerat i modeföretaget StyleLevel, och nyligen investerade hon tre miljoner i skog.

– Vi är superglada att Ida ombord. Hon är en rak, jordnära person med enorm erfarenhet av branschen och försäljning utanför Sverige, säger Miriam Nilsson.

 

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Ny vd till känt  Umeåbolag

Ny vd till känt
Umeåbolag

Affärsliv24. Efter några tunga år ser den nya vd:n positivt på framtiden. 0

Företag gav  274 jobb i länet

Företag gav
274 jobb i länet

Affärsliv24. – Jag är både glad och stolt, säger distriktschefen. 0

Umeåprofil köper  konkursdrabbat bolag

Umeåprofil köper
konkursdrabbat bolag

Affärsliv24. Dagen innan julafton gick bolaget i konkurs – nu köps det upp av Umeåprofilen. 0

Karriär i Norr