Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Kalle Jegers.

Ska utbilda länets politiker i digitalisering

Publicerad 28 februari 2017 (uppdaterad 28 februari 2017)

Affärsliv24. Region Västerbotten har upphandlat Skellefteåbyrån Hello Future för att kompetenshöja regionens kommuner i digital tjänstedesignmetodik. Bland annat ska politiker utbildas i digitalisering

Uppdraget ska även fungera som stöd till projektet Digitala Västerbotten.

– Upphandlingen är ett viktigt led i att öka kunskap och förståelse för den digitala utvecklingen och behovet av kundcentrerad metodik vid framtagning av digitala tjänster, säger Lars Eriksson på Region Västerbotten.

Det handlar om att inom länet hjälpa projektet att utbilda politiker och tjänstepersoner i digitaliseringens påverkan på offentlig sektor, samt bidra till att skapa förståelse för förändringar som kommer bli nödvändiga för att klara av det framtida välfärdsuppdraget.

– För oss är digitalisering av offentlig verksamhet en enormt viktig del av den förändring vi vill hjälpa till att åstadkomma i samhället, vid sida om att hjälpa Västerbottens näringsliv, säger Kalle Jegers, som är ansvarig för användarforskning och designmetodik på Hello Future.

Uppdraget innebär också att utbilda och coacha tjänstepersoner i tjänstedesignmetodik som ett led i att öka kunskap och förståelse för varför kundcentrerad utveckling är viktigt vid framtagning av digitala tjänster.

– Att utveckla kundcenterade tjänster innebär att man i ett utvecklingsprojekt från allra första stund försöker förstå slutkundens, eller medborgarens perspektiv, för att på så vis skapa tjänster som möter verkliga behov och är utformade utifrån befintliga beteenden, säger Kalle Jegers.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Bilprofil i  Umeå byter jobb

Klart: Bilprofil i
Umeå byter jobb

Affärsliv24. Efter drygt 12 år på bilfirman går profilen vidare mot nya utmaningar. 0

Umeåbolag skapar  snabbaste e-handeln

Umeåbolag skapar
snabbaste e-handeln

Affärsliv24. Två av Umeås prisade startups har skapat en av landets snabbaste sajter för e-handel. 0

Coop köper  Ica-butik i Umeå

Klart: Coop köper
Ica-butik i Umeå

Affärsliv24. Butiken ska ställas om till en Coop på rekordtid. 0

Karriär i Norr