Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Bild 1 av 2
Bläddra med pilarna. Klicka för att förstora.

Länsföretag får ordrar för 50 miljoner

Publicerad 8 mars 2017

Affärsliv24. Renholmen, med huvudkontor i Byske har gjort en stark start på året. Man har tagit hem fyra nya affärer till ett värde av 50 miljoner kronor.

Leveranserna ska gå både till Sverige och Finland.

– Det känns otroligt bra att börja året på det här sättet. Det är ett tecken på att marknaden stabiliseras men också ett bevis på det förtroende vi har på såväl den svenska som finska marknaden, säger Bernt marknadschef på Renholmen.

En av leveranserna går till Södra Woods anläggning i småländska Långasjö, vilka investerat i en komplett ströläggare med tillhörande utrustning för ströhantering.

– Vi har ett gott samarbete med Södra Wood i Långasjö sedan tidigare. Därför känns det extra roligt att kunna leverera en ströläggare som klarar den efterfrågade kapacitetsökningen med råge, säger Lennart Englund, säljare på Renholmen.

Under sommaren ska Renholmen även leverera, montera och driftsätta ett justerverksintag samt ströhantering hos Siljan Timber i Blyberg. Den befintliga utrustningen har gått ett antal år och klarar inte dagens krav på kapacitet och kvalitet – dessutom vill Siljan Timber öka kapaciteten i sin ströhantering och öka antalet strön för att få bättre kvalitet på virket.

Den tredje affären har gått till Moelven Valåsen vid Karlskoga, där Renholmen bland annat ska bygga in sitt patenterade buffertsystem i linjen.

Den fjärde affären går till sågverket Kaivospuu i östra Finland, dit Renholmen ska leverera sitt patenterade positionerande anslag och en så kallad FlexiCut.

– Vi känner den finska marknaden väl vid det här laget och det känns fint att få leverera kvalitativa lösningar till dem, säger Hans Eriksson, säljare på Renholmen.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Renholmen

Renholmen AB, med huvudkontoret i Byske, Sverige, grundades 1952 och är en av Europas ledande leverantörer av virkeshanteringsutrustning till såg- och vidareförädlingsindustrin.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Åtta anställda  drabbas av konkurs

Åtta anställda
drabbas av konkurs

Affärsliv24. Ett Umeåföretag med åtta anställda har begärt sig i konkurs.  0

Nya ägare tar över travrestaurangen

Nya ägare tar över travrestaurangen

Affärsliv24. Bryter även ut restaurangen på ishallen från O´learys. 0

Satsar på fler målgrupper

TV: Satsar på fler målgrupper

Affärsliv24. Krögarna bakom O’Learys i Umeå tar nu över ytterligare en restaurang och satsar på fler målgrupper. 0

Ny vd tillsätts  i storkoncern

Ny vd tillsätts
i storkoncern

Affärsliv24. Efter att två koncerner slagits samman blir det förändringar i ledningsgrupperna. 0

Karriär i Norr