Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Ny film ska visa lyxproblemen i Nordmaling

Publicerad 8 mars 2017 (uppdaterad 9 mars 2017)

Affärsliv24. På söndag 12 mars är det premiär för Nordmalings kommuns kampanj #nordmalingsproblem. Då lanserar kommunen sin kampanjfilm, som ska lyfta fram kommunens fördelar.

#Nordmalingsproblem är en del av en långsiktig satsning på kommunens varumärkesarbete – som ska leda till att fler människor ser Nordmalings kommun som ett naturligt alternativ när man väljer kommun att etablera sig i. Utöver kampanjen kommer kommunen även att förnya sin grafiska profil.

– Det känns fantastiskt att kampanjen nu kör igång, säger kommunstyrelsens ordförande Madelaine Jakobsson. Nu lägger vi tid och kraft på att marknadsföra kommunen, tillsammans förändrar vi bilden av Nordmalings kommun.

Men vad är då #Nordmalingsproblem?

Jo, enligt Madelaine Jakobsson är Nordmalingsproblem positiva ”problem” som kommer av att bo och verka i Nordmalings kommun. Ungefär som lyxproblem.

Kampanjen består av en 1 minut lång kampanjfilm och en kampanjsida, som lanseras den 15 mars, där medborgarna själva kan dela med sig av sina Nordmalingsproblem. Kampanjfilmen har premiär 12 mars på Nordmalingsbygdens Folkets Hus i Rundvik i samband med visningen av Sameblod.

Kommunen bjuder alla besökare på tilltugg. Filmen kommer sedan att visas på biografer i Umeå, Örnsköldsvik och Skellefteå 17 mars–13 april.

– Tanken är att på ett lättsamt sätt lyfta positiva fördelar med att bo och verka i Nordmaling, säger kommunchef Helen Sundström Hetta.

Filmen #Nordmalingsproblem är inspelad i Nordmaling. De flesta skådespelarna i filmen är boende i kommunen. Häggströms modehus i Lögdeå och Kii i Umeå har ställt upp med kläder och rekvisita.

Filmen är regisserad av Västerbottensfilmaren Victor Lindgren. Lindgren är internationellt prisad och anses vara en av de mest lovande filmarna i landet. Victor var nyligen som enda svensk chansen nominerad till att vinna en Guldbjörn vid Berlins filmfestival för sin kortfilm Kometen.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Ny vd till känt  Umeåbolag

Ny vd till känt
Umeåbolag

Affärsliv24. Efter några tunga år ser den nya vd:n positivt på framtiden. 0

Företag gav  274 jobb i länet

Företag gav
274 jobb i länet

Affärsliv24. – Jag är både glad och stolt, säger distriktschefen. 0

Umeåprofil köper  konkursdrabbat bolag

Umeåprofil köper
konkursdrabbat bolag

Affärsliv24. Dagen innan julafton gick bolaget i konkurs – nu köps det upp av Umeåprofilen. 0

Karriär i Norr