Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Ronny Hedman och Jens Lundqvist.

Får nya stora uppdrag – Umeåbolaget anställer

Publicerad 9 mars 2017

Affärsliv24. Umeåbolaget AIT stärker organisationen – presenterar två erfarna nyförvärv.

Det fortsätter att gå bra för Advanced Integration Technology Umeå AB (AIT Umeå), med kunder som Boeing, Airbus och Bombardier. För att möta den stora efterfrågan anställs nu Ronny Hedman och Jens Lundqvist, båda med gedigen erfarenhet från tillverkningsindustrin.

– Vi får in två medarbetare med precis de kvaliteter vi letat efter, säger Mikael Nensén, vd på AIT Umeå.

AIT Umeå grundades i Umeå för tio år sedan och är ett helägt dotterbolag till amerikanska AIT. Bolaget – med affärsområdena mobilitet, industriautomation och svets/smide – arbetar med avancerad tillverkningsteknik för flygindustrin. Företaget har på sistone fått flera stora uppdrag och därför stärks teamet i Umeå upp.

Ronny Hedman tillträder som produktionskoordinator, med ansvar för samordning, planering och styrning av bearbetning och montering. Han har en bakgrund inom logistik och producerande företag och har tidigare arbetat på Martin & Servera, Armstrong, Volvo och Ålö, i de flesta fall som chef och ledare.

Jens Lundqvist kommer ursprungligen från Örnsköldsvik och är Umeåbo sedan ett år tillbaka. Han har varit verksam som produktionstekniker och konstruktör på bland annat BAE Systems och som konsult hos Sigma Industries. Jens stärker upp AIT på konstruktionssidan.

AIT Umeå grundades 2006 och redan 2009 startade bolaget att producera maskiner på export. Umeåanläggningen utvecklar fordon för förflyttning av material. Det kan vara en transportvagn som flyttar en flygplanskropp in i lackeringshallen, verktyg för montering av planets dörr-ram eller en automatisk vagn för bogsering.

 

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

AIT

Advanced Integration Technology bildades i Texas, USA, 1992 och är världsledande inom avancerad tillverkningsteknik för flygindustrin. Globalt sett arbetar cirka 600 personer i företaget, de flesta i USA och Kanada, men AIT finns också i Kina och Spanien samt i Umeå. 

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Åtta anställda  drabbas av konkurs

Åtta anställda
drabbas av konkurs

Affärsliv24. Ett Umeåföretag med åtta anställda har begärt sig i konkurs.  0

Nya ägare tar över travrestaurangen

Nya ägare tar över travrestaurangen

Affärsliv24. Bryter även ut restaurangen på ishallen från O´learys. 0

Satsar på fler målgrupper

TV: Satsar på fler målgrupper

Affärsliv24. Krögarna bakom O’Learys i Umeå tar nu över ytterligare en restaurang och satsar på fler målgrupper. 0

Ny vd tillsätts  i storkoncern

Ny vd tillsätts
i storkoncern

Affärsliv24. Efter att två koncerner slagits samman blir det förändringar i ledningsgrupperna. 0

Karriär i Norr