Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Niklas Eriksson tar över Entré Norr.

Hotell i Umeå byter ägare

Publicerad 10 mars 2017

Affärsliv24. Hotell Entré Norr i Anumark byter ägare. Det är 20-årige Niklas Eriksson som tar över verksamheten efter sin mamma och pappa Kristina och Roger. Och han har stora planer – hotellet ska byggas ut rejält.

Kristina och Roger Eriksson har drivit Entré Norr sedan 2011. Nu går de vidare till andra projekt, bland annat driver Kristina Eriksson Textil & Miljö tillsammans med sonen Peter, och Roger går vidare med olika fastighetsprojekt.

– För mig kändes det väldigt naturligt att ta över. Jag är som uppvuxen i hotellbranschen och den ligger mig varmt om hjärtat, säger Niklas Eriksson.

Han tar officiellt över verksamheten på måndag den 13 mars. Och han har stora planer. Hotellets nuvarande 65 bäddar ska utökas med ytterligare 80, och han vill bygga en kongresshall på 350 kvadratmeter.

– Just nu jobbar vi med olika skisser. Vi hoppas få igenom planerna så snart som möjligt och då är det bara att trycka på stora knappen och sätta spaden i backen.

Han menar att hotellet i dagsläget inte har någon lokal att ta emot föreläsare eller artister.

– Vi har en sal där vi kan ta in 100 personer, men jag vill ha något större. Jag vill utveckla verksamheten så att det händer mer på helgerna. Helspäckade helger med events, till exempel för den yngre generationen, säger Niklas Eriksson.

Han tillägger:

– Om vi får igenom våra planer får vi göra något åt restaurangen också så att alla gäster kan få sittplatser.

Det finns väldigt många hotellrum i Umeå redan, finns det plats för fler?

– Ja, det gör det. För oss här ute spelar det ingen roll om det byggs 600 nya rum inne i stan, vi har alltid vår målgrupp som vill komma och bo hos oss. Vi får säga nej till hur mycket folk som helst för att vi har fullt, så det finns ett intresse. Umeå är en intressant stad och det kommer bara att växa.

Vilken är er målgrupp?

– Bland annat har vi många resande som bor här. Vi har en stor parkering och alltid käk i restaurangen på kvällen. Många chaufförer med lastbilar med släp bor hos oss, det är lätt att parkera på parkeringen istället för att snurra in till stan.

Vad är roligast med att jobba på hotell?

– Den ena dagen är inte den andra lik och man får träffa väldigt mycket människor. Umeå är en stad där det händer mycket och det byggs mycket – det är en fantastisk stad att ha ett hotell i.

Entré Norr har i dag sex anställda.

Affärsliv24 har tidigare skrivit om Niklas Eriksson när han startade en webbshop för bambusockar – Bambuprinsen.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Därför såldes Rapunzel

Backlund: Därför såldes Rapunzel

Affärsliv24. Ida Backlund talar ut om försäljningen – och sitt medfödda hjärtfel. 0

Jord- och skogsägare  får 158 miljoner

Jord- och skogsägare
får 158 miljoner

Affärsliv24. Medlemmarna i banken får dela på 158 miljoner i utdelning. 0

Coop köper  Ica-butik i Umeå

Klart: Coop köper
Ica-butik i Umeå

Affärsliv24. Butiken ska ställas om till en Coop på rekordtid. 0

Karriär i Norr