Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Teknikhusets arbetsgrupp; Mats Halfvares, Jörgen Viklund, Erik Strandman, Andreas Lindqvist, Filip Sjögren och Anton Johansson.

Umeåföretag bakom prisad webbplats

Publicerad 16 mars 2017

Affärsliv24. Teknikhuset i Umeå har varit med och utvecklat Svenska Kyrkans webbplats, som nu utsetts av tidningen Internetworld till en av Sveriges bästa.

Internetworld utser varje år Sveriges 100 bästa webbplatser i olika kategorier. I kategorin Organisationer prisades Svenska Kyrkans webb, med motiveringen:

”Kyrkans helt nya sajt är stilren och har sökrutan i fokus. Det går snabbt att hitta relevant information om lokala aktiviteter. Med hjälp av ärkebiskopens egen podcast, bloggar och en ambitiös satsning på sociala medier (ärkebiskopen Antje Jackelén har en föredömlig närvaro på Twitter) lyckas man nå ut med kyrkans budskap i den moderna, digitala verkligheten.”

Umeåföretaget Teknikhuset har, med Content Studio som CMS, utvecklat det administrativa redaktionella gränssnittet samt en stor del av den bakomliggande funktionaliteten. Den redaktionella administrationen används av över 1 000 redaktörer på över 800 webbplatser, alltså församlingar, stift, pastorat och projekt.

Både webbplatsen och administrationen är anpassad för att fungera på olika enheter – med andra ord är den responsiv.

– En stor utmaning har varit att anpassa det redaktionella gränssnittet för att hantera redaktörer med olika kunskapsspridning. Allt från kommunikatörer till körledare. Det redaktionella gränssnittet ger redaktörerna ett flexibelt och kraftfullt verktyg för att skapa sidor. Detta samtidigt som det säkerställer behörigheter, grafisk profil, design på olika enheter säger Jörgen Viklund, serviceledare på Teknikhuset.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Ny delägare i  it-bolag i Umeå

Ny delägare i
it-bolag i Umeå

Affärsliv24. En Umeåbo med tio år i it-branschen går in som delägare i ett nytt bolag. 0

Forskaren: Handla &quotglokalt"!

Forskaren: Handla "glokalt"!

Affärsliv24. Handla globalt, men ändå lokalt – handla ”glokalt” menar Hanna Berg, forskare på Handelshögskolan i Stockholm. 0

Matjätte öppnar  e-handel i Umeå

Matjätte öppnar
e-handel i Umeå

Affärsliv24. I vår kan Umeåborna börja handla mat på nätet. 0

Karriär i Norr