Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Lägger ner – elva anställda berörs

Publicerad 16 mars 2017 (uppdaterad 16 mars 2017)

Affärsliv24. Elva anställda berörs när Vattenfall lägger ned sin driftcentral i Storuman. I stället ska verksamheten i Voullerim och Bispgården prioriteras.

–Det är naturligtvis aldrig kul att komma med ett sånt här besked, säger Christer Ljunggren, chef för Vattenfall Vattenkraft.

Varför blev det just Storuman som läggs ned?
-Vi är kraftproducerande i nästan hela Sverige och tittar man rent geografiskt så är det logiskt att vi väljer att fokusera på Luleälven och Bispgården. Tittar man vidare på antalet kraftstationer så blir det en bättre arbetsbördefördelning på det här sättet. Vi har vänt och vridit på den här frågan och kommit fram till att det här är det bästa beslutet, säger Christer Ljunggren.

– Storuman är ett fortsatt viktigt nav för Vattenfall. Såväl Vattenfalls fortsatta investeringar i vattenkraft, elnät och vindkraft är till gagn för Storuman och närliggande kommuner. Vår ambition är nu att i möjligaste mån klara detta på andra sätt än genom uppsägning, fortsätter Ljunggren.

Hur löser ni det konkret?
-Nu ska vi inte föregå förhandlingarna som inleds 27 mars men några arbetstillfällen kommer att flyttas till Voullerim och Bispgården och personal kommer att erbjudas möjlighet att verka från dessa orter. Sen dyker det alltid upp vakanser, vilket vi redan har i organisationen, och på så sett hoppas vi kunna lösa detta.

Finns det risk för fler uppsägningar i Storuman?
-Det är för tidigt att diskutera det nu.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Mest läst på Affärsliv24
Affärsbloggen
Visa alla bloggar
Spaden i backen  på NUS

Spaden i backen
på NUS

Affärsliv24. Bygget värt 282 miljoner är nu i gång. Men det finns utmaningar för Peab. 0

Utländska miljoner  till Stekenjokk

Utländska miljoner
till Stekenjokk

Affärsliv24. Tjugo miljoner kan investeras i Vilhelmina Mineral av utländskt bolag. 0

Matjätte öppnar  e-handel i Umeå

Matjätte öppnar
e-handel i Umeå

Affärsliv24. I vår kan Umeåborna börja handla mat på nätet. 0

Karriär i Norr