Jessika Häggling.
PRIVAT

Ny platschef till motorbutik i Umeå

Affärsliv24.
Umeåbolaget Northbike får en ny platschef den 24 april.
Jessika Häggling, med många års erfarenhet av sälj, kliver in på tjänsten.
Elin Olsson
Publicerad 17 mars kl. 06:15

Northbike har två butiker i Umeå. En på Ersboda och en på Västerslätt, som togs över då Northbike köpte upp Motorbolaget i höstas.

Jessika Häggling blir platschef för båda anläggningarna, som så småningom ska bli en, då en byggklar tomt har hittats i Umeå.

– Vår devis är dream it, live it – vi säljer drömmar, och gör man det måste man förmedla glädjen och känslan. Man måste få med sig personalen. Jessika är otroligt kompetent och driven – och är verkligen ett energiknippe. Hon kommer att lyckas med det, säger Sune Grabbe, e-handelschef på Northbike.

I dagsläget jobbar Jessika Häggling på Malmstolen, vilket hon har gjort i tio år.

– Det här är kanske världens största hopp, från ergonomiska kontorsstolar till motorcykelbranschen, säger Jessika Häggling och skrattar.

– Jag har varit med länge under Malmstolens resa – jag var den första säljaren som började där. Därefter har jag jobbat där med alltifrån heminredning till återförsäljning, export manager till försäljningschef för hela Sverige. Nu tar jag med mig mina erfarenheter in i en för mig ny bransch.

Har du själv ett motorintresse?

– Jag är egentligen hästtjej, så jag gillar det där med fart och fläkt och adrenalin – och att vara utomhus. Men jag är ingen motornörd, fast det tycker jag är en fördel. Det är ju mitt team som ska vara det och jag ska hjälpa dem att bli bäst!

Äger du någon skoter själv?

– Jag har faktiskt två skotrar i garaget, en Lynx och en Ski-doo – tack och lov var det rätt märken, säger Jessika Häggling och skrattar.

Den 24 april kliver du in som chef i en väldigt mansdominerad bransch. Hur känns det?

– Jag skulle vilja inspirera andra kvinnor att göra samma sak. Våga! Det är inte alls farligt. Northbike har tagit emot mig med öppna armar. De brinner för min kompetens, inte vilket kön jag har. Så har det varit hela vägen i den här rekryteringsprocessen. Allt föll verkligen på plats, vi är en perfect match.

Jessika Häggling fortsätter:

– Dessutom är jag nog ganska avväpnande. Jag har ingen Harley Davidson eller lång erfarenhet från branschen – jag kommer in med nya ögon. Och det är det de vill – få någon med nya sätt att se på branschen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten