Sarita Nath blir ny byråledare på Pondus.

Umeåföretag får nya ägare – och ny ledare

Affärsliv24.
Pondus Kommunikation köps upp och blir en del av nya Umeåsatsningen Srey. Samtidigt går medarbetaren Sarita Nath in som delägare och ny byråledare.
Elin Olsson
Publicerad 12 april kl. 12:00

Pondus är redo för nästa steg och Srey ger ett sammanhang för att utveckla vårt erbjudande om kommunikation för ansvarsfulla, kraftfulla affärer både lokalt, nationellt och internationellt, säger Malin Johansson, som axlar vd-rollen i Srey, parallellt med uppdraget i Pondus.

ThorenGruppen har varit huvudägare under de senaste sex åren och säljer nu sitt innehav.

– Jag är glad över att vi har kunnat bidra till Pondus utveckling under de här åren. Malin och hennes kollegor har byggt ett starkt och fint varumärke, och jag ser fram emot att följa Pondus fortsatta resa, säger Raja Thorén, vd på ThorenGruppen.

Christine Rosencrantz säljer också sin andel, för att fullt koncentrera sig på sitt uppdrag i Frösunda Omsorg.

– Det har varit otroligt roligt att bidra till Pondus tillväxt och följa Malins utveckling som vd, säger Christine Rosencrantz.

Den nya huvudägaren Srey är en ny koncern som hjälper företag att hitta hållbara affärsmöjligheter i en snabbt föränderlig värld – med ett holistiskt perspektiv på hela systemet.

– Vi ser ett stort behov av kommunikativ motor i förändringsarbetet för våra kunder. Därför investerar vi nu i kommunikationsbyrån Pondus, som driver ansvarsfull affärsutveckling genom kommunikation och dialog, säger Johanna Hallin, ordförande Srey och nytillträdd ordförande i Pondus.

Som en del i utvecklingsarbetet tillsätts Sarita Nath som byråledare.

– Saritas entreprenöriella drivkraft och exceptionella känsla för varumärken gör henne till ett utmärkt val för att leda det dagliga arbetet. Sarita kommer att vara en tillgång för Pondus när vi tar nästa steg framåt, säger Malin Johansson, vd Pondus.

Sarita Nath har sedan februari 2015 arbetat som kommunikationsstrateg och projektledare på Pondus, och har över 18 års internationell erfarenhet av affärsutveckling, marknads- och kommunikationsfrågor.

– Jag tror på kraften i kommunikation och i affärsrelationer för att ta steg mot ett drivet och ansvarstagande näringsliv. Umeå har verkligen potential att ytterligare visa framfötterna som föregångarare för framtidens affärer – det är vad vi kämpar för, säger Sarita Nath, byråledare Pondus.

Annons
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten