Maria Paringer.

Nya marknadschefen: "Åker till mitt favoritfjäll"

Affärsliv24.
Maria Paringer lämnar snart jobbet på NP3 Fastigheter för att bli marknadschef på Balticgruppen. Så här firar hon påsk i år.
Elin Olsson
Publicerad 15 april kl. 11:01

Hur firar du påsk?

– Jag kommer att tillbringa påskhelgen i mitt favoritfjäll, Kittelfjäll, med familjen och vänner.

Vad gillar du bäst på påskbordet?

– I den mån jag firar påsk med påskmat – jag gör inte alltid det – så är min favorit en silltårta som jag ofta lagar till både påsk och midsommar.

Har du vissa påsktraditioner som är viktiga för dig?

– Jag är inte så traditionsbunden när det gäller just påsk, men tycker alltid att det är roligt att göra lite fint i hemmet med stilrent och utvalt påskpynt.

Vad ser du mest fram emot i vår?

– Jag ser mest fram emot att snön försvinner och givetvis till att börja mitt nya jobb som marknadschef på Balticgruppen.

Här är Maria Paringers recept på silltårtan

Till ca 8-10 pers

Ingredienser:

4 kakor polarkaka
3 hårdkokta ägg
1 burk matjessill (gärna Abbas klassiska matjessill)
1 dl finhackad purjolök
3 dl finhackad färsk dill
3 dl crème fraiche (34%)
5 msk majonnäs
1,5-2 msk senap (gärna mild och söt, typ Johnnys alt vanlig svensk senap)
Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

4-5 hårdkokta ägg
Finhackad röd paprika (ca 0,5-1 st)
Finhackad grön paprika (ca 0,5-1 st)
Dillvippor

Gör så här:

Koka samtliga ägg och skölj i kallt vatten. Finhacka matjessillen mycket fint och lägg över i en bunke.
Finhacka purjolök, sedan dill och till sist äggen och lägg över i bunken. Blanda i crème fraiche, majonnäs och senap och blanda runt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Lägg ut två polarkakor på ett fat så det blir en rundel. Fördela ca tre fjärdedelar av sillröran på brödet. Lägg två polarkakor som lock och fördela resterande av sillröran så att det blir fäste för garneringen. Skiva ägg och lägg runt om silltårtan. Fördela ut de finhackade paprikorna i valfritt mönster och avslutningsvis dekorera med dillvippor. Låt gärna silltårtan stå och dra till sig i kylskåpet minst några timmar före servering, eller ännu hellre om du gör den dagen före.

maria paringers silltårta

Annons
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten