Först in i Hjältarnas hus var naturligtvis barnen.
1 av 14

Bilder: Hjältarnas hus har öppnat

Affärsliv24.
Idag invigdes Hjältarnas Hus i Umeå och för första gången kunde husets insida visas upp för allmänheten. Många av verksamhetens samarbetspartners var på plats.
– Man blir rörd och glad. Nu åker jag hem. Jag vill inte förstöra de här känslorna med att sätta mig med några budgetpapper nu, säger Peter Olofsson (S), ordförande i landstingsfullmäktige.
Mattias Åkerlund
Uppdaterad 19 maj kl. 15:46

Intresset var stort vid invigningen. De förväntade hundra gästerna blev, enligt projektledaren Christer Nederstedt, det dubbla och flera av Hjältarnas hus partners, bidragsgivare och samarbetspartners var på plats.

Bland dem fanns Sara Johansson och Marina Hörnsten från Elite Hotel Mimer.

– Fantastiskt roligt att vara på plats och att det här blev verklighet, tyckte Sara Johansson, hotelldirektör på Elite Hotell Mimer

Hotellet har bjudit in personalen på Hjältarnas hus för att de ska få möjlighet att se hur Elite Hotell Mimer jobbar med gästbemötande och service. Lisa Sjöström, husvärd på Hjältarnas hus, ser fram emot att få besöka hotellet.

– En av våra uppgifter här i huset är att försöka sätta en liten guldkant på tillvaron för de boende vi kommer att ha här. Att då få möjligheten att få lära av de som dagligen jobbar med sånt är ju en fantastisk möjlighet.

Lisa Sjöström är en av de som fått, vad hon kallar, sitt drömjobb. Utifrån 260 ansökningar valdes Lisa och hennes kollegor ut för att arbeta som husvärd.

– Vi ska försöka plocka fram det friska i det sjuka och försöka vara något av en varm filt för de som behöver det. Det kommer finnas en rad aktiviteter för familjerna och inget kommer de att sakna vad det gäller spel, Ipads eller mjukdjur, säger hon.

En av nallebjörnsleverantörerna för dagen var Anders Johanhage från Odd Fellow. Initialt hade de för avsikt att samla in 50 000 kronor till Ipads. Det blev inte så. Med hjälp av sina kollegor i Vindeln, Skellefteå och Örnsköldsvik stannade summan på 500 000 kronor i stället. Plus några nallebjörnar.

Flera av bidragsgivarna har inte bara donerat stora summor pengar. På Solidar har man, utöver den stora summa pengar man donerat varje år sedan starten, i sitt avtal med Hjältarnas hus garanterats att företagets personal ska få vara på plats och hjälpa till en halv dag varje år.

– Att skjuta in pengar är en sak men vi tror att på det här sättet blir engagemanget ännu lite större från vår personal, säger Helene Jansbo, kommunikationsansvarig på Solidar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten