Pressmeddelande från Humbly

Humbly storsatsar med drömrekrytering

Publicerad 2 december 2016 kl. 07:59
Med sin bakgrund från den internationella byråvärlden, sin genuina passion till designhantverket och inte minst genom sitt långvariga samarbete med Nike har Giuliano Garonzi skapat en unik röst inom reklam och design. Nu kliver han in som Chief Creative Officer på idé- och designbyrån Humbly i Umeå.

Som creative director har Giuliano Garonzi många prestigefyllda projekt bakom sig, och han drev under 12 år egen studio i italienska Verona. Efter internationella uppdrag för bland andra Nike och BBH gick flyttlasset till hustrun Stella Karlssons hemstad Umeå, där paret drev egen byrå med kunder som TED, Nike, Google, BMW, Converse, Hellas Verona FC, The Benetton Group, 72andsunny, Anomaly, We are Pi och DDB. Efter en tid hos North Kingdom i Skellefteå – där han bland annat var CD i arbetet med lyxbilsmärket Ferrari – blir nu Giuliano Garonzi Chief Creative Officer på den strategiska idé- och designbyrån Humbly i Umeå.
– Jag ser stor potential och spännande utmaningar hos Humbly. Även om byrån existerat länge så känns mentaliteten ung och fräsch – här finns massor av talang. Jag tror att jag kan bidra till att göra Humbly till en av Sveriges bästa byråer, säger Giuliano Garonzi.

Det första samarbetet med Nike kom i samband med Italiens VM-guld i fotboll 2006, då Giuliano Garonzi fick uppdraget av Amsterdambaserade byrån Wieden+Kennedy att ta fram en specialkampanj för att hylla guldhjältarna. Efter det följde en rad uppmärksammade kampanjer, filmer och formgivningsprojekt för sportmärket, och samarbetet har fortsatt långt efter flytten till Umeå.
– Många av mina största uppdrag har jag haft under tiden i Umeå, det finns inga hinder med att vara baserad här. Staden har en väldigt internationell känsla, modern men intim, och ständigt i framåtrörelse.

Idé- och designbyrån Humbly föddes hösten 2015, men är ingalunda ny i kommunikationsbranschen. Efter 20 år under namnet Plakat ville man markera en förvandling som pågått under flera år.
– Vi har alltid varit starka på strategi- och designsidan. Senaste åren har vi lagt stort fokus på de möjligheter som den digitala utvecklingen innebär – och med Giuliano kan vi samtidigt fortsätta bygga vårt kreativa erbjudande, säger Anna-Karin
Nilsson, vd och senior strateg på Humbly.

Idag kommer omkring 40 procent av Humblys uppdrag från nationella kunder, med projekt inom webbutveckling, varumärkesstrategi, design och kommunikation.
– Giuliano har erfarenheten, drivet och kunskapen från stora internationella projekt. Det rimmar väl med vår ambition att växa som byrå, säger Anna-Karin Nilsson.

Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten