Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på affärsliv24.vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Pressmeddelande från Sigma Industry East North

Sigma Industry tar in praktikant från ”Korta vägen”

Publicerad 3 mars 2017 (uppdaterad 3 mars 2017)

Sigma Industry har valt att aktivt medverka till en snabb integration av utlandsfödda akademiker.
Sedan en vecka tillbaka finns Nazanin Rahmati på plats hos Sigma. Nazanin har gått den 7 månader långa arbetsmarknadsutbildningen ”Korta vägen” som Folkuniversitetet utför åt Arbetsförmedlingen i samarbete med Umeå Universitet.
Korta vägen har som syfte att utomnordiska akademiker ska få chansen att bekanta sig med den svenska arbetsmarknaden och det svenska samhället, samt att förbättra sina språkkunskaper.

– Jag började min praktik på Sigma denna vecka och jag kände direkt var att företaget värdesätter gemenskap, vänskap och strävan efter att nå gemensamma mål. Här får jag nya lärdomar av Ingela min handledare som handleder mig tålmodigt, då mitt språk inte är perfekt ännu, säger Nazanin Rahmati.

– Med kundfokus, erfarenhet och engagemang skapar vi en miljö som ger våra anställda, partners och kunder möjlighet att utvecklas och växa sig starkare, säger Joachim Jillehed, regionchef.

Sigma Industry East North AB är det snabbrörliga och nytänkande ingenjörs- och teknikkonsultföretaget inom bland annat produktutveckling, processteknik och produktionsteknik.

Att komma till ett nytt land är inte lätt! Men nu tror jag att jag har fått ett gyllene tillfälle att få in en fot i det svenska samhället och få inblick i hur ett svenskt företag fungerar och hur man ska tänka för att få bli en del av det svenska systemet och arbetsmarknaden” säger Nazanin.

– Hos Sigma får du som är ingenjör en unik möjlighet att kombinera konsultarbete hos regionens mest attraktiva företag med arbete i våra egna projekt, fortsätter Joachim.

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.

Pressmeddelanden
Nya ägare tar över travrestaurangen

Nya ägare tar över travrestaurangen

Affärsliv24. Bryter även ut restaurangen på ishallen från O´learys. 0

Satsar på fler målgrupper

TV: Satsar på fler målgrupper

Affärsliv24. Krögarna bakom O’Learys i Umeå tar nu över ytterligare en restaurang och satsar på fler målgrupper. 0

Ny delägare i  it-bolag i Umeå

Ny delägare i
it-bolag i Umeå

Affärsliv24. En Umeåbo med tio år i it-branschen går in som delägare i ett nytt bolag. 0

Ny vd tillsätts  i storkoncern

Ny vd tillsätts
i storkoncern

Affärsliv24. Efter att två koncerner slagits samman blir det förändringar i ledningsgrupperna. 0

Karriär i Norr